Χρήστος Ταραντίλης και Ιωάννης Μπούγας θα είναι δύο νέα πρόσωπα στην Κυβέρνηση

Χρήστος Ταραντίλης και Ιωάννης Μπούγας θα είναι δύο νέα πρόσωπα στην Κυβέρνηση

Για δύο κρίσιμα Κυβερνητικά πόστα ακούγονται δύο ονόματα, που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Νεοδημοκρατών. Τα πρόσωπα που έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα του ανασχηματισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι οι Χρήστος Ταραντίλης και Ιωάννης Μπούγας.

Χρήστος Ταραντίλης

Ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, ο καθηγητής που δίδασκε τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας πριν αναλάβουν την εξουσία, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγεται σοβαρά να αναλάβει τη θέση του Στέλιου Πέτσα και να είναι ο επόμενος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Η συνεργασία και οι σχέσεις του κ. Ταραντίλη με τον Πρωθυπουργό είναι άριστες, με τον Χρήστο Ταραντίλη να έχει πει (Πηγή: iefimerida.gr). «Ένα από τα μεγάλα συν του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μεθοδικότητά του. Μου είπε ότι έχει κοιτάξει το βιογραφικό μου και ότι η ιδιότητά μου του καθηγητή στη λήψη αποφάσεων είναι το βασικότερο κομμάτι σε αυτό που λέμε στρατηγικός σχεδιασμός» και συνέχισε. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που με ενέπνευσε 100%. Ο άνθρωπος που λέει λίγα για να κάνει πολλά».  

Για την ιστορία ο κ. Ταραντίλης είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών και ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιωάννης Μπούγας

Ο νομικός Ιωάννης Μπούγας, (Πρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο), είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει ψηλά στις προτιμήσεις του ο Πρωθυπουργός για το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ ευχαριστημένος για το δύσκολο έργο που έφερε εις πέρας με επιτυχία (σύμφωνα με το Μαξίμου), ως Πρόεδρος της Προανακριτικής ο κ. Μπούγας και συνάμα έδωσε πόντους στην Κυβέρνηση. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους (σε συνδυασμό με τις γνώσεις του) που τον φέρνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για να γνωρίζετε ο Ιωάννης Μπούγας γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964, είναι βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα και έχει λάβει μάστερ στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και είναι Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων.