«Ως δημοσιογράφος, θλίβομαι για τις χυδαίες και σεξιστικές αναφορές» Απάντηση Ταγιάνι σε Παπαδημούλη για το χυδαίο δημοσίευμα στο “Μακελειό”

«Ως δημοσιογράφος, θλίβομαι για τις χυδαίες και σεξιστικές αναφορές» Απάντηση Ταγιάνι σε Παπαδημούλη για το χυδαίο δημοσίευμα στο “Μακελειό”

Απάντηση προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη,απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, καταδικάζοντας το χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

 

Σε απάντηση των επιστολών που είχε αποστείλει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Αντόνιο Ταγιάνι, απάντησε χθες στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας απερίφραστα «τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου».

 

Υπενθυμίζεται ότι αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το ζήτημα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (δυο φορές), όσο και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ.

 

«Σας καλώ να καταδικάσετε έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας», ανάφερε στις επιστολές του ο Δ. Παπαδημούλης και η απάντηση Ταγιάνι, έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς αντιδράσεις για το μιαρό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που ντρόπιασε την Ελλάδα και χρήζει απόλυτης καταδίκης και απομόνωσης.