Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.2 C
Athens

Εξετάζεται ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός

Share

Επί τάπητος είναι η δυνατότητα ύπαρξής ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση  ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση POS, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας  και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης σε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΕΕ. Μάλιστα στο τραπέζι είναι μια ενδεχόμενη διαμόρφωση ενός συστήματος κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού.
Το αίτημα αυτό ετέθη από την ΕΣΕΕ αλλά, όπως φαίνεται, εξετάζεται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων που είναι οριακά βιώσιμες. Σημειώνεται ότι σήμερα ο ακατάσχετος λογαριασμός στην πράξη λειτουργεί μόνο γα όσους υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για διάστημα 10 μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Όπως αναφέρεται από το υπ. Οικονομίας «το σημερινό καθεστώς έχει σημαντικές αρνητικές παρενέργειες, δημιουργεί εμπλοκές και αδιέξοδα στις συναλλαγές, δεν διευκολύνει τα έσοδα του Δημοσίου και διογκώνει τη παραοικονομία. Γι’ αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση είχε ζητήσει την αλλαγή αυτού του καθεστώτος.
Ήδη, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΟ, έχουν προβλεφθεί ορισμένες θετικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις:
✓ Στη περίπτωση πχ του εξωδικαστικού, η ένταξη σε αυτόν σταματά κάθε διαδικασία αναγκαστικής πληρωμής.
✓ Στην περίπτωση των αγροτών θεσμοθετήθηκε η αύξηση του ακατάσχετου ποσού για τις ενισχύσεις που λαμβάνουν απότην ΕΕ.
Πηγή: reporter.gr

διαβάστε περισσότερα

Δύσκολος ο σασμός!

0
Καλημέρα φίλες και φίλοι αναγνώστες. Χθες είπα να πάω μια βόλτα μέχρι τον Πειραιά για να δω πως έχουν τα πράγματα και μπορεί να...

Επικαιρότητα