Αμπάς προς Ιερώνυμο: «Να συμπεριλάβετε στις προσευχές σας την ειρήνη στην Παλαιστίνη»

Αμπάς προς Ιερώνυμο: «Να συμπεριλάβετε στις προσευχές σας την ειρήνη στην Παλαιστίνη»

Την έκκληση να συμπεριλάβει στις ευχές και τις προσευχές του και την ειρήνη στην Παλαιστίνη, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο πλαίσιο των επίσημων συναντήσεών του στην Ελλάδα. Γιατί «όλοι οι πιστοί χρειάζονται ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Η σκέψη μας είναι εκεί, όχι μόνον αυτές τις ημέρες, αλλά πάντοτε. Παρακολουθούμε με αγωνία τους κόπους αυτών των ανθρώπων που είναι εκεί και αγωνίζονται για τα δίκαιά τους», τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και του προσέφερε έναν τόμο με μνημεία της Ελλάδος, σε ανάμνηση αυτής της συνάντησης και με την επισήμανση «όταν το ξεφυλλίζετε, να θυμάστε την Ελλάδα, όπως εμείς θυμόμαστε την πατρίδα σας, διότι εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί είναι ο χώρος που γεννήθηκε ο βασιλεύς της Ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης προσέφερε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζονται ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως και ο Άγιος Τάφος, αλλά και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ, ως «ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού», όπως δήλωσε.