Βρέχει πρόστιμα για κλήσεις στο Δήμο Αθηναίων

Βρέχει πρόστιμα για κλήσεις στο Δήμο Αθηναίων

Κάτι δεν πάει καλά με τις κλήσεις (Χριστουγεννιάτικο μπουναμά), από τον Δήμο Αθηναίων και είναι βουνό τα μηνύματα διαμαρτυρίας που έχουμε λάβει, καθώς είναι πολλοί αυτοί που καλούνται να πληρώσουν κλήσεις προηγούμενων ετών, χωρίς ποτέ να έχουν φτάσει στα χέρια τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα οι Κ. Ζαχαριάδης – Μ. Χατζηγιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν σε κοινή δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Εν μέσω των πιο αλλόκοτων Χριστουγέννων, με γενικευμένο lock down και τα μαγαζιά κλειστά, χιλιάδες πολίτες έχουν κληθεί να πληρώσουν στα ταμεία του Δήμου Αθηναίων πρόστιμα για οδηγικές παραβάσεις, κυρίως παράνομης στάθμευσης, που αφορούν στο διάστημα έως και πέντε χρόνια νωρίτερα. Ενώ, το συνολικό ύψος των προστίμων αυτών φέρεται να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, περίπου δέκα προσομοιώσεις του μεγάλου περιπάτου «που βγήκαν και δεν βγήκαν».

Πέρα από τα πολλά λάθη που καταγγέλλονται, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φαίνεται να μην είναι σε θέση να επιδείξουν αντίγραφο της κλήσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο αλαλούμ γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που ο εκάστοτε πολίτης ενδεχομένως δεν την έχει παραλάβει και δεν έχει προηγηθεί άλλη ενημέρωσή του.

Επίσης, η εν λόγω απαίτηση, του Δήμου Αθηναίων, μόνο καταχρηστική μπορεί να θεωρηθεί καθώς αναζητά οφειλές από κλήσεις που κόπηκαν πριν 4 και 5 έτη και οι πολίτες «δεν είναι σε θέση να διαπιστώσουν αν είναι αλήθεια αυτό που βεβαιώνεται, δηλαδή να θυμηθούν που είχαν παρκάρει πριν από 3-4 χρόνια, και να αποδείξουν το αντίθετο στην περίπτωση που κακώς έχει επιβληθεί αυτή η ποινή».

Όσο και να προσπαθεί, όμως, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών για εξόφληση των προστίμων σε 120 δόσεις, να ανακόψει το σφοδρό κύμα αντιδράσεων, χωρίς κούρεμα των προστίμων και χωρίς την εύρεση λύσης ώστε κανένας πολίτης να μην ξαναπληρώσει την ίδια κλήση, δεν πρόκειται να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις εν μέσω πανδημίας.

Η ενσυναίσθηση και του κ. Μπακογιάννη, είναι άξια θαυμασμού. Η απόφασή του να στείλει κλήσεις πενταετίας στους πολίτες με την οικονομική αβεβαιότητα να καλπάζει, σημαίνει πως δεν έχει επίγνωση τι συμβαίνει στην κοινωνία μας και ειδικά στην Αθήνα».