Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens

Η «Ημέρα Κινεζικής Γλώσσας του ΟΗΕ 2021» και οι Greek Twins (Video)

Share

Τo μελωδικό τραγούδι με τίτλο: «Η γλώσσα της Άνοιξης», μεταδίδει ένα μήνυμα ελπίδας και συνοχής αποτυπώνοντας το πνεύμα της περιόδου της άνοιξης. Είναι όμως και το μουσικό σήμα της «Ημέρας Κινεζικής Γλώσσας των Ηνωμένων Εθνών και του πρώτου Φεστιβάλ Βίντεο Κινεζικής Γλώσσας του China Media Group»

Η “Ημέρα Κινεζικής Γλώσσας του ΟΗΕ 2021” και το Πρώτο Φεστιβάλ Βίντεο Κινεζικής Γλώσσας του China Media Group” παρουσιάζουν σήμερα 20 Απριλίου 2021 ένα μοναδικό πρόγραμμα διάρκειας μίας ώρας.

Σήμερα, 20 Απριλίου, γιορτάζεται η Ημέρα Κινεζικής Γλώσσας του ΟΗΕ.

Η ημερομηνία αυτή βέβαια δεν επιλέχθηκε τυχαία αλλά συμπίπτει με την Guyu (Grain Rain ή αλλιώς Βροχή Σιτηρών), που αποτελεί την έκτη από τις 24 παραδοσιακές ηλιακές περιόδους της Κίνας. Η ημέρα της Βροχής των Σιτηρών σηματοδοτεί την όμορφη μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι, αναδεικνύοντας την άνθιση όλων των όντων στη γη.

Την ίδια ημέρα οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στον Cangjie, μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην αρχαία Κίνα που θεωρείται ότι έχει επινοήσει τους κινεζικούς χαρακτήρες.

Φέτος, διοργανώθηκε η πρώτη «Ημέρα Κινεζικής Γλώσσας του ΟΗΕ και το Πρώτο Φεστιβάλ Βίντεο Κινεζικής Γλώσσας του China Media Group» από την Έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, άλλους διεθνείς οργανισμούς στην Ελβετία και το China Media Group.

Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε και αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των «εραστών» της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού. Όλοι αυτοί προσκλήθηκαν να αφηγηθούν την ιστορία “της άνοιξης” σε σύντομα βίντεο. Η δράση αυτή προσέλκυσε πλήθος ενδιαφερόμενων αφού μέχρι την προθεσμία εγγραφής, είχαν ληφθεί εκατοντάδες συμμετοχές από 27 χώρες.

Δύο από τις συμμετέχουσες είναι και η Σόφια και η Μαριάννα ερωτοκρίτου, δίδυμες αδελφές από την Ελλάδα –Greek Twins – που έχουν σπουδάσει και ζήσει στην Κίνα για πολλά χρόνια.

Στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος θα προβληθεί ένα μοναδικό πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τα έργα των διαγωνιζόμενων σχετικά με την κειμενική έρευνα, την αρχαία μουσική, τον πολιτισμό, τη ζωή σε σχέση με την επιδημία και πολλά ακόμη έτσι ώστε να παρουσιαστεί η ομορφιά των κινεζικών χαρακτήρων και να αναδειχθεί το εύρος και η σπουδαιότητα του κινεζικού πολιτισμού. Μέσω αυτού του υπέροχου προγράμματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει όλες τις πτυχές της σύγχρονης κινεζικής ζωής και να κατανοήσει το πολύχρωμο και λαμπερό σύγχρονο τοπίο της Κίνας. Πέρα απ’ αυτό, σήμερα θα γίνει και η ανακοίνωση των νικητών του πρώτου Φεστιβάλ Βίντεο Κινεζικής Γλώσσας του CMG (China Media Group). Το ωριαίο αυτό πρόγραμμα θα προβληθεί σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης του China Media Group και των Ηνωμένων Εθνών.

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα