Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα να μη λες…

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα να μη λες…

Κοιμόμαστε το βράδυ και ξυπνάμε χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι τα μέτρα που θα βρούμε μπροστά μας. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ανοίξουμε ενημερωτικά sites, έτσι ώστε να ξέρουμε αν μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας και εάν ναι, τότε κάτω από ποιες προϋποθέσεις, όπως εάν πρέπει να πάμε το παιδί μας στο σχολείο και εάν ναι, τι ώρα και με ποιο κωδικό στο sms.

Κάτι δεν πάει καλά και μέσα στο χάος που επικρατεί, έχουμε τις πολλές καθημερινές δηλώσεις πολιτικών και επιστημόνων, που μπερδεύουν τον κόσμο ακόμα παραπάνω.

Κάτι όμως πρέπει να γίνει και για αυτό θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να βάλει φρένο στον εαυτό του, όπως και στους Υπουργούς του, έτσι ώστε να περικόψουν – όχι μισθούς και συντάξεις – τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις που πέφτουν στο κενό. Θα πρέπει επίσης να επισημάνει στην επιστημονική κοινότητα ότι η χασμωδία των πληροφοριών, μόνο καλό δεν κάνει.

  • Τη μία μέρα τελειώνει το lock down, την επομένη ξεκινά το καινούργιο και το ακορντεόν δεν σταματά να παίζει άσχημο σκοπό.
  • Τη μια ημέρα ανοίγουν τα σχολεία, την άλλη δεν ανοίγουν, στο τέλος κάποια ανοίγουν κάποια δεν ανοίγουν.
  • Τη μια μέρα ανοίγουν τα μαγαζιά, την άλλη δεν ανοίγουν τα μαγαζιά, τελικά ανοίγουν σαν να είναι κλειστά.
  • Τη μία μέρα οι εκκλησίες πρέπει να είναι κλειστές, την επομένη ανοίγουν με δήθεν περιοριστικά μέτρα.
  • Τη μία μέρα θα εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι, την επομένη, αν καταφέρουμε να εμβολιαστούν όλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς, καλά θα ναι.

Τελικά τι γίνεται και που βρισκόμαστε;

Η υπομονή του κόσμου έχει αρχίσει να εξαντλείται και μπορούμε εύκολα να το διακρίνουμε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μήπως είναι καλύτερα να μπει φρένο στις βαθυστόχαστες αναλύσεις, τις μεγαλοστομίες και τις τζούφιες υποσχέσεις;

Παν μέτρον άριστον.