Μητσοτάκης. Όχι στο εμβόλιο Sputnik, ναι στους Ρώσους τουρίστες!

Μητσοτάκης. Όχι στο εμβόλιο Sputnik, ναι στους Ρώσους τουρίστες!

Πολύ κουβέντα έχει γίνει στην Ευρώπη, αλλά και στη Ελλάδα, για το Ρωσικό εμβόλιο Sputnik και λιγότερο για το Κινεζικό εμβόλιο, τα οποία η Ευρώπη δεν δέχθηκε. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στους «Financial Times», ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για το αν δεχθούμε στην Ελλάδα τους Ρώσους και τους Κινέζους, που έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί.

Διαβάστε προσεχτικά την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ben Hall: Θα επιτρέψετε την είσοδο στη χώρα σε τουρίστες που θα έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik και το κινέζικο εμβόλιο, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι θα προτιμούσε μόνο τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον EMA. Θα μείνετε πιστός στην απόφασή σας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ναι. Πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει κυρίως με το εμβόλιο Sputnik καθώς δεν αναμένουμε πολλούς τουρίστες από την Κίνα. Η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας θεωρούμε πως το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Βεβαίως δεν έχει εγκριθεί από τον EMA, γι’ αυτό και δεν χορηγούμε το εμβόλιο, σε απόλυτη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσον αφορά τις προμήθειες, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να υποδεχτούμε στην Ελλάδα τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik».