Μόλις ο κ. Μητσοτάκης βρει ξέφωτο από την πανδημία, θα πάμε σε εκλογές

Μόλις ο κ. Μητσοτάκης βρει ξέφωτο από την πανδημία, θα πάμε σε εκλογές

Πάντα πάνω στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, σενάριο το οποίο εξετάζει πολύ προσεχτικά το Μαξίμου και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Η σημερινή πραγματικότητα με το τρίπτυχο των προβλημάτων, πανδημία, οικονομία, Ελληνοτουρκικά σε έξαρση, δεν επιτρέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αλλά όλα δείχνουν ότι τις σκέφτεται έντονα.

Η λογική (αλλά και οι γνωρίζοντες), λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές μόλις βρει ξέφωτο στο μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας, το οποίο κουβαλά μαζί του πολλές αρρυθμίες σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο τη ζωή μας.

Πρακτικά (για να υπάρξει ξέφωτο), σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει βρεθεί και να έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μειωθούν τα προβλήματα υγείας και να ηρεμίσει λίγο ο κόσμος από τον ταραχώδη κορωνοϊό. Άρα, χρονικά θα βρισκόμαστε στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο, τα οικονομικά προβλήματα που είναι ήδη έντονα, τότε θα φουντώσουν και θα έχουν πάρει φωτιά οι τσέπες των Ελλήνων, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς στο Μαξίμου έχουν το φόβο ότι στο ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης της τετραετίας της, η Κυβέρνηση θα έχει μεγάλη φθορά και πολλά μείον στην πλάτη της.

Με βάση τη λογική της Κυβέρνησης (όχι του Ερντογάν), μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει ύφεση – αν όχι λύση – στα Ελληνοτουρκικά, κάτι που θα θελήσει η κυβέρνηση να το καρπωθεί πολιτικά.

Δημοσκοπικά, η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάνε καλά, κάτι το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουν, αφού δεν μπορούν να ξέρουν που θα βρίσκονται μετά από δύο χρόνια.

Συνάμα, στο Μαξίμου έχουν πλήρη εικόνα για το που βρίσκεται η Αξιωματική αντιπολίτευση δημοσκοπικά, σε συνδυασμό με την εσωστρέφεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΚΙΝΑΛ, κάτι το οποίο θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν.

Άρα, πολύ σύντομα θα έχουμε την πρώτη κίνηση που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα είναι ένας δομικός ανασχηματισμός, με μεγάλο το ενδεχόμενο η κυβέρνηση που θα ορκιστεί να είναι κυβέρνηση προεκλογική.

Συμπέρασμα: Στο πρώτο ξέφωτο από το πρόβλημα της πανδημίας, που χρονικά ορίζεται από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, θα έχουμε πρόωρες εκλογές.