Νόαμ Τσόμσκι: «Οι Βρυξέλλες καταστρέφουν την Ελλάδα».

Νόαμ Τσόμσκι: «Οι Βρυξέλλες καταστρέφουν την Ελλάδα».

Συνέντευξη στο Euronews παραχώρησε ο Αμερικανός διανοούμενος, Νόαμ Τσόμσκι και για ακόμη μία φορά στάθηκε στο πλευρό της χώρας μας, κάνοντας λόγο για πολιτικές των Βρυξελλών που «καταστρέφουν την Ελλάδα».

Ο κ. Τσόμσκι τάσσεται υπέρ του να διαγραφεί μέρους του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953».

Επί πλέον υπογράμμισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές αυτές αύξησαν το ελληνικό χρέος. «Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται».

Για να καταλήξει ο Αμερικανός διανοούμενος. «Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι».

Tagged with