Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Οι Ελληνικές ομορφιές, η Ελληνική κουλτούρα και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, συναντούν τις greek_twins (video)

Share

Οι αδερφές Ερωτοκρίτου έχουν καταφέρει μέσα από τη ματιά τους να είναι στο επίκεντρο του …τουρισμού.

Αν και νεαρές στην ηλικία, το πάθος τους να διαφημίσουν τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και να επικοινωνήσουν τις αθέατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, δικαίως κατέκτησαν επίσημα τον τίτλο “Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού” της Ελλάδας στην Κίνα.

Με τις greek_twins κουβεντιάσαμε για να καταλάβουμε τις σκέψεις, τις βλέψεις και τα όνειρά τους. Κορίτσια προσγειωμένα, που ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πετύχουν. Κορίτσια που αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Στη Μαρία Σμιλίδου

Πως είναι η ζωή στο Πεκίνο για δύο νέα κορίτσια από την Ελλάδα;

Η ζωή στην Κίνα δεν είναι δύσκολη αρκεί να σου αρέσει. Εμείς ζούσαμε το όνειρο μας, οπότε εγκλιματιστήκαμε πολύ γρήγορα. Φυσικά πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διαφορετική κουλτούρα και τις τεράστιες ταχύτητες και προκλήσεις που υπάρχουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Πως πήρατε την απόφαση να πάτε για σπουδές στην Κίνα;

Πάντα θαυμάζαμε τον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία του, αλλά αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν πως θέλαμε να μάθουμε καλά την Κινεζική γλώσσα και να κάνουμε κάτι το διαφορικό. Να κάνουμε την υπέρβαση, όπως μας προέτρεπε ο πατέρας μας. Μην ξεχνάμε ότι πήγαμε στην Κίνα πριν 7 χρόνια εν μέσω της κρίσης στην Ελλάδα, που οι προοπτικές  τότε για σπουδές στην Ελλάδα, ακόμα και στην Ευρώπη, δεν ήταν τόσο ρόδινες!

Πως προκύπτουν οι ιδέες σας για τη δημιουργία των videos που «ανεβάζετε» στα social media της Κίνας;

Όταν αρχίσαμε, προβάλαμε τόπους που πιστεύαμε πως πρέπει να τους δουν, να τους γνωρίσουν οι Κινέζοι. Τώρα, καθημερινά λαμβάνουμε πολλά μηνύματα για μέρη που θέλουν να δουν οι ίδιοι ή πως να φτιάξουν κάποια φαγητά, αλλά και πολλές απορίες τους για την ελληνική γλώσσα και κάποια εθνικά θέματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων, η εισβολή στην Κύπρο, η Αγία Σοφία κ.α.

Διδάσκετε δωρεάν ελληνικά σε κινέζους διαδικτυακά. Αγαπάνε τη γλώσσα μας; Βρίσκετε απήχηση;

Όταν αρχίσαμε να διδάσκουμε ελληνικά μέσω των βίντεο μας δεν περιμέναμε πως ήδη υπάρχουν αρκετοί Κινέζοι που αγαπάνε την γλώσσα και θέλουν να την μάθουν, η απήχηση ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή. Τώρα έχουμε περίπου 2.000 ενεργούς μαθητές.

Ποια είναι τα πεδία εκείνα για τα οποία οι Κινέζοι διψούν να μάθουν περισσότερα;

Ο απλός κόσμος θέλει να μάθει για την ιστορία και τη μυθολογία. Οι νέοι ρωτούν για τον τουρισμό, ιδίως για την Σαντορίνη. Άλλοι για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, για εισαγωγές τροφίμων (λάδι, μέλι, κτλ). Υπάρχουν και πολλοί γονείς που μας ρωτούν για το εκπαιδευτικό  σύστημα στην Ελλάδα.

Τι σας λένε οι Κινέζοι που μετά από προτροπή σας επισκέφτηκαν την Ελλάδα;

Τρελαίνονται με τις ομορφιές του τόπου μας! Μας στέλνουν φωτογραφίες και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Πρόσφατα ανεβάσαμε κάποιες φωτογραφίες και μικρά βίντεο από το οδοιπορικό μας στην Κεφαλονιά και ήδη έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από Κινέζους, που ετοιμάζονται να επισκεφτούν το νησί και θέλουν πληροφορίες.

Σε  ποια σημεία βλέπετε να συγκλίνουν οι δύο πολιτισμοί;

Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δυο πολιτισμών και αυτό συμβάλλει στις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δυο λαοί σε όλα τα επίπεδα. Η Ελληνική γραφή και η Κινεζική χρονολογούνται στην ίδια εποχή. Οι φιλοσοφίες των σοφιστών της αρχαίας Ελλάδας έχουν πολλά κοινά με την φιλοσοφία του Κομφούκιου. Ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Είναι γνωστό πως οι δύο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός έχουν δώσει  τα φώτα τους και είναι οι πολιτισμοί με την μεγαλύτερη επίδραση στους πολιτισμούς της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα. Για αυτό το λόγο στην κινεζική γλώσσα το όνομα της Ελλάδας είναι “Σιλά”, που σημαίνει “άλλος μεγάλος πολιτισμός”.

Απολαμβάνετε μεγάλης προβολής και στην Ελλάδα και στην Κίνα. Πως το αντιμετωπίζετε;

Προσπαθούμε μέσω της προβολής μας να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα και να φέρουμε τις δυο χώρες πιο κοντά.

Το να κουβαλάτε στις πλάτες σας τον τίτλο “πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”, είναι βαρύ φορτίο;

Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη. Η προώθηση της μοναδικής μας χώρας στην Κίνα είναι και θα είναι ένα από τους σημαντικότερους στόχους της ζωή μας.

Το μεγάλο όνειρο που έχετε για το μέλλον σας ποιο είναι;

Να καταφέρουμε οι Κινέζοι να μιλάνε τη γλώσσα μας και να επισκέπτονται την Ελλάδα!

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα