Καθ΄ όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρεπόταν η μετακίνηση από χώρα σε χώρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάθε εργαζόμενος στο εξωτερικό να μην μπορεί να μετακινηθεί και παράλληλα να αποφασίσει ποια θα είναι η έδρα του.
Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους Ευρωβουλευτές που έπρεπε ν αποφασίσουν αν θα μείνουν στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) ή στην πατρίδα τους.
Σε ότι αφορά τους Έλληνες Ευρωβουλευτές η πλειοψηφία αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα, με τρεις εξαιρέσεις.
Στις Βρυξέλλες έμεινα τους μήνες της πανδημίας η Μαρία Σπυράκη, η Έλενα Κουντουρά και ο Μανώλης Κεφαλογιάνης. Ομολογουμένως η απόφασή τους να παραμείνουν στο Βέλγιο εμπεριείχε ρίσκο, καθώς το Βέλγιο είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες από τον κορωνοϊό.
Από όσο γνωρίζουμε βασικό ρόλο στην απόφασή τους για παραμονή έπαιξαν οι οικογένειες των συγκεκριμένων Ευρωβουλευτών, καθώς τα παιδιά τους μένουν και πάνε σχολείο στις Βρυξέλλες. Δύσκολη απόφαση. Χαρά στο κουράγιο τους!