Οι Κακοφωνίξ της δικιά μας Γαλατίας

Οι Κακοφωνίξ της δικιά μας Γαλατίας

Στο ιστορικό κόμικς «Αστερίξ και Οβελίξ», όλοι πάλευαν για το καλό της Γαλατίας, είχαν το μαγικό φίλτρο που τους έδινε δύναμη, αυτό όμως που δεν άντεχαν ήταν ο Κακοφωνίξ. Δεν άντεχαν να τον ακούν.

Στην Ελλάδα του 2021 έχουμε πολλούς που λένε ότι παλεύουν για το καλό της χώρας και των πολιτών της, λίγους που πραγματικά έχουν τη χώρα πάνω από τον εαυτό τους, δυστυχώς όμως έχουμε και πολλούς στο ρόλο του Κακοφωνίξ.

Οι κακοφωνίες είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς μέλη της τρέχουν στα κανάλια τραγουδώντας όχι στον κυβερνητικό, αλλά στον προσωπικό τους τόνο, με αποτέλεσμα τη χασμωδία.

Ο διάλογος Παπαχελά – Μητσοτάκη για τους Κακοφωνίξ της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικός.

Παπαχελάς: Θα τραβήξετε αυτί;

Μητσοτάκης: «Αυτό νομίζω το έκανα ήδη. Και από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες. Ξέρετε, όταν βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση μερικές φορές μπορεί να του ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Καλό είναι να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκεις, οι άλλοι – των άλλων ομάδων – είναι «κακόφωνοι». Καλό πράγμα η πολυφωνία, αρκεί όμως να μην σε μπερδεύει. Οι πολλές κακοφωνίες έχουν μπερδέψει τον Τσίπρα, ο οποίος ως μαέστρος της μπάντας δεν μπορεί να δώσει το σωστό τόνο, έτσι ώστε η μπάντα του τουλάχιστον να …ακούγεται!

Στο ΚΙΝΑΛ έχουν καταφέρει παρά το ότι είναι μια μικρή Γαλατία, να έχουν παραπάνω από έναν Κακοφωνίξ. «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» λέει η λαϊκή παροιμία και στο χωριό της Χαριλάου Τρικούπη  όλοι γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Αυτή η πολιτική κακοφωνία, σε συνδυασμό με το ακούρδιστο ακορντεόν των lockdown και τις αγγαρείες των πολιτικών λεγεωνάριων, έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύει τους πολίτες, να κλείνουν τα αυτιά τους, να τους θυμώνει και να φωνάζουν «Σας ψηφίζουμε. Δουλέψτε και βγάλτε το σκασμό επιτέλους»!