Ο Γιώργος Τσίπρας προαναγγέλλει ανασχηματισμό «για να αφαιρεθούν τα βαρίδια»

Ο Γιώργος Τσίπρας προαναγγέλλει ανασχηματισμό «για να αφαιρεθούν τα βαρίδια»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κουβαλά ακόμη βάρη από το παρελθόν, τονίζοντας ότι ο ανασχηματισμός είναι απαραίτητος.

«Χρειάζονται περισσότερες συνέργειες και μεγαλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου ίσως και με θεσμικό τρόπο. Μαζί με την αλλαγή προσώπων, κάτι τέτοιο θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια», επισημαίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, χάθηκε η ευκαιρία να απαλλαγεί η κυβέρνηση από το εσωκομματικό της παρελθόν: «Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, με τη θετική και αρνητική εμπειρία του πρώτου επταμήνου που είχαμε τότε, μπορούσε η νέα κυβέρνηση να έχει σχηματιστεί με πιο αποφασιστικές επιλογές. Η εμπειρία αυτή υποδεικνύει την ανάγκη ενός ανασχηματισμού που θα δώσει νέα ορμή, θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο και θα το κάνει πιο συνεκτικό και συντονισμένο», αναφέρει.

«Υπάρχει πλήθος έντιμων, συγκροτημένων και ικανών ανθρώπων, οι περισσότεροι όχι και τόσο επώνυμοι, στελέχη εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να στελεχώσουν θέσεις στην κυβέρνηση και αλλού, να δώσουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, να συνεργάζονται περισσότερο, να εφαρμόζουν καλύτερα την πολιτική μας, ιδιαίτερα στη Δημόσια Διοίκηση που πάσχει», προσθέτει.

Για το θέμα της Τράπεζας Αττικής και τις αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις προς τον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνωρίζει ότι η το «αμαρτωλό παρελθόν» της Τράπεζας «που θα έπρεπε πράγματι να ερευνηθεί». «Ακόμη και η περίπτωση Καλογρίτσα και της χρηματοδότησής του, αν υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο, αφορά κατά κύριο λόγο τη διαχείριση προηγούμενων κυβερνήσεων, διοικήσεων και της Τραπέζης της Ελλάδος», προσθέτει.

Αναφορικά με το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο ΓΓ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ανέφερε πως φοβάται ότι αυτό δεν θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις αδυναμίες του κόμματος, οι οποίες «είναι μεγάλες».

Πηγή: protothema.gr