Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, χωρίς όμως να αποφεύγει τις φάλτσες φωνές

Share

Κάτι έχει αλλάξει στην εσωτερική πολιτική σκηνή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι έχει πάρει μπρος.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση ήταν άηχος από την ημέρα που έχασε την κυβέρνηση, λίγο πριν το lockdown θυμήθηκε το ρόλο του και ανέβασε στροφές, με μπροστάρη εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάνουν πολύ φασαρία (κάτι που ξέρουν να το κάνουν καλά) και μπαίνουν πάλι στο παιχνίδι, χωρίς όμως να έχουν πάψει να υπάρχουν οι φάλτσες φωνές που ηχούν άσχημα στα αυτιά των πολιτών. Κυρίως των πολιτών που ψήφισαν μία τουλάχιστον φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους ελκύει η Νέα Δημοκρατία, αλλά τους ενοχλεί η αφωνία, η εσωστρέφεια και οι παραφωνίες.

Καλά κάνουν και είναι στο ρόλο τους ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, με τη διαφορά ότι πήραν απότομα πολύ φόρα με αποτέλεσμα να πέσουν οι ρόδες τους σε αρκετές λακκούβες, όπως η πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα, η πρόταση για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ή οι συνεχείς «προτροπές» στον Πρωθυπουργό για να διώξει σχεδόν όλους τους υπουργούς του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να μπει σιγά σιγά στο πετσί του ρόλου του και να παρουσιάζεται ως πραγματικός Πρόεδρος, ξεκίνησε περιοδείες, συνεντεύξεις, δυναμική παρουσία στη Βουλή, σχετική προβολή στα ΜΜΕ, αλλά…

Στο… αλλά είναι οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, που ξαφνικά έριξαν μπόι, με τη διαφορά ότι όσο αυτοί ψηλώνουν, τόσο κόβουν πόντους από το μπόι του Αλέξη Τσίπρα, πόντους και στη δημοτικότητά του, πόντους και στις δημοσκοπήσεις.

Τρανταχτά παραδείγματα είναι:

  • Ο Νίκος Παππάς, (και η παρέα του), ο οποίος μετά από την απολογητική του αφωνία λόγω Μιωνή, Καλογρίτσα κλπ, άρχισε να ανεβάζει επικοινωνιακές στροφές και να απλώνει τα κομματικά του δίχτυα, τα οποία μάλλον μόνο φύκια μπορούν να ψαρέψουν.
  • Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι ψηλός μεν στο ανάστημα, κονταίνει όμως τον Τσίπρα μέσα από αυτά που γράφει στη σελίδα του στο facebook, τα εν οίκω αλλά και τα εν δήμω τσιμπούσια του και όλα όσα γενικότερα προσφέρει το αψύ και τραχύ ύφος του.
  • Οι Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι Αυγέρη και Γιαννούλης, που μόνο εκνευρισμό προκαλούν στους πολλούς πολίτες με τις τηλεοπτικές κόντρες μαγκιάς και ύφους, ο Καρανίκας με τις προκλητικές αναρτήσεις του στα social και κάμποσοι ακόμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αρθρώσει και να παρουσιάσει στους Έλληνες έναν αντιπολιτευτικό λόγο ουσίας και όχι επικοινωνίας, πάντα σε συνδυασμό με προγραμματικές προτάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να θυμηθεί τα λάθη που έκανε ως Πρωθυπουργός, αυτός και η κυβέρνησή του, να σταματήσει να τα κρύβει ή να τα δικαιολογεί, να τα παραδεχτεί και να μην τα ξανακάνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βάλει στο ψυγείο όλους όσοι μπορεί να τον βοήθησαν στο παρελθόν, αλλά τώρα μόνο τείχη σηκώνουν μπροστά του.

Για να δούμε, θα τολμήσει;

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα