Ο «τοξικός» ΓΑΠ έφερε προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο «τοξικός» ΓΑΠ έφερε προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η ατάκα του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για τον  Γιώργο Παπανδρέου «είναι ένα τοξικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή», έφερε αναμπουμπούλα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (όχι στον ΣΥΡΙΖΑ), καθώς είναι πολλοί αυτοί που εκνευρίστηκαν ή δαγκώθηκαν για να μην μιλήσουν.

Ανάμεσα στους έμμεσα ή άμεσα θιγόμενους είναι η επί σειρά ετών συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη, καθώς και ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος βρίσκεται στην πολιτική σκηνή με αποκλειστική ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου. Οι δυο τους, στο παρελθόν δεν είχαν σχέσεις αγάπης και στοργής ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όμως και ο Σκουρλέτης, τους ένωσαν.

Ρωτάνε λοιπόν του Ραγκούση σε συνέντευξή του για την ατάκα του Σκουρλέτη και απαντά. «Εγώ δεν νομίζω ότι  ο Πάνος Σκουρλέτης το είπε για να μειώσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Η γνώμη μου είναι ότι το είπε ως περιγραφή».

Δηλαδή τον περιέγραψε ως «τοξικό» και ο Ραγκούσης δάγκωσε τη γλώσσα του;

Για να τα μαζέψει όμως – λέμε τώρα – ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και υπουργός κατά τη διακυβέρνησή του, είπε εύστοχα.

«Δεν είμαι από αυτούς που είτε δημιούργησαν τότε προβλήματα στον Παπανδρέου, είτε τον εξέθεσαν, είτε τον μαχαίρωσαν πισώπλατα».

Δεν σχολιάζουμε εμείς τα λεχθέντα και δημοσιεύουμε την ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών (στην ίδια κυβέρνηση του ΓΑΠ με τον Ραγκούση) Φίλιππου Σαχινίδη

«Από το σύνθημα “τι Πλαστήρας τι Παπάγος” της δεκαετίας του ‘50 φτάσαμε στο “τοξικός ο ΓΑΠ και πολύ καλός ο Παυλόπουλος” το 2019. Όπως και να το δεις η αποκάλυψη της πραγματικής δεξιάς της ταυτότητας είναι πρόοδος για την ντεμέκ αριστερά».