Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν να είναι μια …πολύ ωραία ατμόσφαιρα

Share

Η κατάθεση ερώτησης 77 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τη παράλειψη της εφημερίδας «Documento» από την διανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού, έγινε η αιτία εσωκομματικού εμφυλίου.

Το κείμενο το οποίο γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο στο anoixtoparathyro.gr, ήταν σαν κείμενο στήριξης που του είχε παραγγείλει ο Γιώργος Βαξεβάνης για το «Documento» και συνάμα κείμενο «αδειάσματος» του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Διαβάστε αποσπάσματα και θα καταλάβετε.

«Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίσθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα 24ωρα με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο -και αποτυχημένο-γραμματέα της ΚΕ κ. Παν. Σκουρλέτη και συμπαραστάτη τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε από την Κ.Ο. του κόμματος να ακυρώσει ειλημμένη απόφαση που συνυπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της για λόγους που χαρακτηρίζονται «προσωπικοί».

Για την ακρίβεια ο γραμματέας αξίωσε, με υποστήριξη Βούτση, να μην κατατεθεί η ερώτηση των 77 βουλευτών κατά της κυβέρνησης για τη παράλειψη της εφημερίδας «Documento» από την διανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ για ενημέρωση σε θέματα κορονοϊού.

Την πρωτοβουλία για την ερώτηση ανέλαβε ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης και υπέγραψαν άλλοι 76 βουλευτές .

Με αφορμή τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης εφημερίδας από ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» οι βουλευτές θέλουν θέμα διαφάνειας της διαδικασίας, και καταγγέλλουν προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του Τύπου.

Είναι φανερό ότι το θέμα της ερώτησης δεν είναι ακριβώς η εφημερίδα, αλλά με αφορμή τον αποκλεισμό της καταγγέλλεται η κυβέρνηση για τις πρακτικές της στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε από την συγκριτική πλειοψηφία της ΚΟ και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Π. Σκουρλέτης αξίωσε να μην κατατεθεί η ερώτηση -και η ερμηνεία που δόθηκε είναι ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική από τον Κ. Βαξεβάνη και την εφημερίδα του.

Σε αντίστοιχους λόγους αποδίδεται και η συμπαράσταση που του προσέφερε ο Ν. Βούτσης, αλλά και μια μικρή ομάδα από τη φράξια «53+» αφού οι περισσότεροι βουλευτές της υπέγραψαν.

Μέλη της ΚΟ όμως του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν προσβλητική για την λειτουργία της παρέμβαση του -βουλευτή Επικρατείας σ’ αυτή τη Βουλή- γραμματέα. Πολλοί εξοργίσθηκαν για την προσβολή και της δημοκρατικής διαδικασίας, αφού ήθελε να ακυρώσει μια απόφαση που είχε την έγκριση της πλειοψηφίας- προσφέροντας κατ’ ουσίαν υπηρεσία στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αποδεδειγμένη στη περίπτωση του ΑΠ αξίωση του Σκουρλέτη να καταγγέλλονται με κομματική απόφαση τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική στον ίδιο, αντίστοιχα θέματα έχει θέσει σε κομματικές διαδικασίες και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Εννοείται ότι κανείς από τους δυο, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν υπέγραψαν της ερώτηση- όπως και ο «σκληρός» της φράξιας Ανδρέας Ξανθός».

Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη

Αυτά έγραψε ο Γ. Λακόπουλος και αναπαράγαγε με ενθουσιασμό ο Κ. Βαξεβάνης, ανάγκασαν όμως τον Πάνο Σκουρλέτη να προχωρήσει και αυτός σε ανακοίνωση μιλώντας για «φίλους», για «χειραγώγηση» και πάει λέγοντας. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

«Η ευκολία με την οποία αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες ένα ανυπόστατο και ανυπόγραφο σχόλιο που αναρτήθηκε στο site «ΑΠ» του γνωστού κ. Λακόπουλου, με υποχρεώνει να διευκρινίσω τα εξής:

Προφανώς και ουδέποτε ζήτησα από το προεδρείο της Κ.Ο. στο οποίο συμμετέχω με βάση τη θεσμική μου ιδιότητα, να αποσύρει την Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του συντρόφου Χρήστου Γιαννούλη. Απλώς θεώρησα πολιτικά άστοχο να εστιάζουμε αποκλειστικά στην εφημερίδα Documento, τη στιγμή που το θέμα της αδιαφανούς, σκανδαλώδους και μεροληπτικής διάθεσης των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της κυβέρνησης, συνιστά ένα κατεξοχήν ζήτημα δημοκρατίας και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έντυπο. Ζήτησα η Ερώτηση, η οποία δεν είχε κατατεθεί μέχρι τότε, να αναπροσαρμοσθεί και να συμπεριληφθούν σε αυτή και άλλα site και έντυπα που δεν έτυχαν της παραμικρής ενίσχυσης από την κυβέρνηση επειδή δεν της είναι αρεστά, καθώς και να ζητηθούν αναλυτικά στοιχεία που πήγαν τα είκοσι εκατομμύρια. Ανέφερα δε ενδεικτικά την ΑΥΓΗ και άλλα έντυπα και site. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζει τις νέες σχέσεις διαπλοκής με τους φίλους της, καναλάρχες και λοιπούς κατόχους Μέσων ενημέρωσης, στην περίοδο του κορωνοϊού.

Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της Κ.Ο. ωστόσο στο τελικό κείμενο της Ερώτησης δεν συμπεριελήφθη κανένα άλλο Μέσο. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικώς, παρόλο ότι επέμενα μέχρι τελευταία στιγμή, εγώ και άλλοι σύντροφοι δεν βάλαμε την υπογραφή μας.

Δεν μου προξενεί εντύπωση ούτε το σχόλιο, ούτε η αξιοποίησή του από εχθρούς και «φίλους». Μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις αλλά και σε χολερικά σχόλια, «φιλικές συμβουλές» που έναν και μόνο σκοπό έχουν, να διχάσουν, να δηλητηριάσουν, να απαξιώσουν και τελικώς να χειραγωγήσουν τον χώρο μας.

Πάντα πίστευα στην ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση στη βάση αρχών. Είμαι φανατικός των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών και σιχαίνομαι το παρασκήνιο. Αυτό έκανα πάντα αυτό θα εξακολουθήσω να υπηρετώ.

Αυτά τα λίγα ως οφειλόμενες εξηγήσεις».

Υ.Γ. Μεταξύ αυτών που δεν υπέγραψαν είναι οι Σκουρλέτης, Βούτσης, Τσακαλώτος, Φίλης, Φλαμπουράρης και Ξανθός.

 

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα