Σφοδρή επίθεση από Μητσοτάκη και απάντηση από τη Γεροβασίλη

Σφοδρή επίθεση από Μητσοτάκη και απάντηση από τη Γεροβασίλη

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και πως ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

«Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική, η αξιολόγηση είναι σχεδόν κλινικά νεκρή, η κοινωνία βράζει κανένα πρόβλημα δεν λύνεται τίποτα δεν προχωρά», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν και ο μόνος που δεν έχει την αίσθηση αυτή είναι ο άνθρωπος που την έφερε σε αυτό το σημείο. Ο Πρωθυπουργός των capital controls, της κρίσης και των κλειστών συνόρων.

Η χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία ήταν εξόχως προκλητική και ανησυχητική. Έχει χάσει τον έλεγχο την ώρα που η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και νηφαλιότητα».

Για το κλείσιμο των συνόρων τόνισε ότι το είχε προεξοφλήσει η ίδια η κυβέρνηση, η οποία ήταν «απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων. Δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο».

Για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είπε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταλήξουν σε κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη

Από την πλευρά της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε δήλωση σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Πρόεδρου της ΝΔ, στην οποία είπε χαρακτηριστικά.

«Τρία πράγματα έκανε σαφή σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:

Σε σχέση με το προσφυγικό, ότι υιοθετεί τη λαϊκιστική, ακροδεξιά και αυταρχική ατζέντα της ΝΔ των ημερών του κυρίου Σαμαρά,

σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ότι δεν έχει την παραμικρή διαφοροποίηση από τις πλέον ακραίες θέσεις του ΔΝΤ, και τέλος

σε σχέση με τη διαπλοκή, ότι στηρίζει το σημερινό αμαρτωλό καθεστώς και δεν είναι σε θέση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις συναλλαγές του κόμματός του με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς».