«Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά»!

«Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά»!

Εν μέσω της κρίσης από την πανδημία, οι τροπολογίες πέφτουν βροχή στη Βουλή, σε άσχετα Νομοσχέδια, άσχετου Υπουργείου και περνούν η μία μετά την άλλη

Οι άσχετες τροπολογίες δεν είναι καινούργια μόδα, με τη διαφορά όμως ότι στην παρούσα φάση έχουμε όλοι τη ματιά μας στραμμένη στον κορωνοϊό και τα lockdown. Πολύ περισσότερο χθες, όπου εκτός από τον κορωνοϊό είχαμε και τη «Μήδεια».

Τελευταίο παράδειγμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος χθες Τρίτη μεσημέρι με τη μισή Ελλάδα αποκλεισμένη λόγω καιρού από την «Μήδεια», κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειωτέον ότι υπάρχει Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε διαβούλευση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και φυσικά ο κ. Αυγενάκης δεν μπορούσε να περιμένει 9 ημέρες και προτίμησε τη συνήθη μέθοδο των τροπολογιών επί ασχέτων Νομοσχεδίων!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το μπαϊράκι, με stop από τον Πρωθυπουργό, όπως οι Υπουργοί θα πρέπει να σταματήσουν στα Νομοσχέδιά τους άσχετες τροπολογίες.

Παραφράζοντας την παροιμία «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να λέμε, «της νύχτας τις (ν)τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά»!