Τι αναζήτησαν στο Internet τα παιδιά στην πανδημία

Τι αναζήτησαν στο Internet τα παιδιά στην πανδημία

TIKTOK, ROBLOX  και VIDEOGAMES

Το 2020 αποτέλεσε μια από τις πιο ασυνήθιστες χρονιές για τα παιδιά τού σήμερα, με την πανδημία να μεταβάλλει την εκπαίδευση, την αναψυχή μέχρι τη διασκέδαση και την αλληλεπίδραση με συγγενείς και φίλους.

Η Kaspersky ανέλυσε ανωνυμοποιημένα δεδομένα που παραχωρήθηκαν εθελοντικά από χρήστες του Kaspersky Safe Kids, όπως αναζητήσεις, τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για Android και κατηγορίες ιστοσελίδων, προκειμένου να διερευνηθεί πώς τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες των παιδιών άλλαξαν κάτω από τις νέες συνθήκες.

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες ιστοσελίδων μεταξύ των παιδιών ήταν η κατηγορία «λογισμικό, μουσική και video» (44,38%), τα διαδικτυακά Μέσα επικοινωνίας (22,08%) και τα videogames (13,67%).

Μεταξύ των πιο δημοφιλών εφαρμογών, το Youtube ηγείται με μεγάλο περιθώριο – η υπηρεσία παραμένει η πιο δημοφιλής εφαρμογή video streaming μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp, ενώ τρίτο έρχεται το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης τέσσερα παιχνίδια: Brawl Stars, Roblox, Among US και Minecraft.

Tagged with