Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το έργο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η αλήθεια για τα rapid tests που προμηθεύεται η Περιφέρεια Αττικής

Share

Η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας τη νομιμότητα και όσα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τους τελευταίους έντεκα μήνες προχώρησε:

  • Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και του ΕΟΔΥ, αλλά και την πληρωμή με πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής ύψους άνω των 180 εκ. ευρώ, του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που προσλήφθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ λόγω του covid.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 250 εκ. ευρώ, με χρήματα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
  • Στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων όχι μόνον στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας, οι ιδιώτες γιατροί, κλπ
  • Στη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για παροχή ιατρικών συμβουλών, πληροφόρησης και ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί πάνω από 140.000 πολίτες.
  • Στη διενέργεια χιλιάδων στοχευμένων ελέγχων ανίχνευσης covid σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, με στόχο την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας.
  • Έχουμε προτείνει να θέσουμε στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας 10 κινητές μονάδες μαζί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ανήμπορων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η προμήθεια των νέων rapid test από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων προχωράμε με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες,  που προβλέπονται άλλωστε από την ισχύουσα νομοθεσία, στην προμήθεια επιπλέον τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προκειμένου να συμβάλλουμε ως Περιφέρεια Αττικής στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των επόμενων κυμάτων του covid 19.

Δυστυχώς, από κάποιες πλευρές που έχουν συγκεκριμένη κομματική ταμπέλα και υπηρετούν προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, διακινούνται μέσω αναρτήσεων σε κατευθυνόμενα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς στα social media, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επελέγησαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτό ένα δήθεν σκάνδαλο, που υπάρχει μόνον στα άρρωστα μυαλά των εμπνευστών αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Τα τεστ ανίχνευσης του covid-19 που επέλεξε η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με τεστ που έχουν επιλεγεί από άλλες Περιφέρειες. Οι προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχουν τεθεί σε άλλες διαδικασίες άλλων οργανισμών.
  2. Το τεστ κιτ που επελέγη από την Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται από τις εγκρίσεις που έχει λάβει από: ΠΟΥ – EUL List / FDA ΗΠΑ / CIBG Ολλανδία / BFP Βραζιλία
  3. Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή, αλλά αντίθετα έδωσε προτεραιότητα να θέσει υψηλότερα τον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή αποτελέσματα μπορεί να παράξει ένα rapid test αντιγόνου σε σύγκριση με ένα μοριακό τεστ (PCR) – που αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο πρόληψης και ανίχνευσης του COVID-19 έως σήμερα.

Δίνουμε με υπευθυνότητα τη μάχη,  ενάντια στην πανδημία.

Στη μάχη με τον covid-19 δεν έχει θέση ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η ανευθυνότητα. Όσοι αναζητούν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, απλά εκτίθενται.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση, απαιτεί υπευθυνότητα, αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και διάθεση για δουλειά.

 

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα