Το Μαξίμου «έφαγε» τη δημοσιογράφο Δ. Κρουστάλλη από το «ΒΗΜΑ»

Το Μαξίμου «έφαγε» τη δημοσιογράφο Δ. Κρουστάλλη από το «ΒΗΜΑ»

Μετά από πορεία 30 χρόνων στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ» παραιτήθηκε η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη μετά από ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αιτία της πίεσης και παραίτησης της Δήμητρας Κρουστάλλη είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ

Με ανάρτησή της στο facebook η κ. Κρουστάλλη εξηγεί την αιτία που την οδήγησαν να παραιτηθεί και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της. Διαβάστε:

«Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση.

Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση».