Φώφη Γεννηματά: Ενωμένοι για να κάνουμε το άλμα μπροστά

Φώφη Γεννηματά: Ενωμένοι για να κάνουμε το άλμα μπροστά

Μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για ενότητα, έστειλε σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο του Regional Growth Conference, όπου τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη είναι:

  • Διεκδικούμε την ψήφο των προοδευτικών πολιτών της χώρας, όχι μόνο για όσα έχουμε κάνει και είναι ανεξίτηλα και ανεκτίμητα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για το νέο μας αφήγημα, για το νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο γιατί είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει περιγράψει έναν άλλο προοδευτικό δρόμο απέναντι στο συντηρητικό δρόμο του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία το Κίνημα Αλλαγής να είναι ενωμένο για να κάνουμε το νέο άλμα μπροστά.
  • Είναι η πρώτη φορά μετά την κρίση που διαμορφώνονται νέες κοινωνικές συνθήκες. Ακόμα δεν είναι αντιληπτό γιατί είναι βαριά η σκιά της πανδημίας. Κάτω από αυτή τη σκιά υπάρχουν άνθρωποι που συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνηση, που φοβούνται, που δεν κοιτούν το αύριο, που κοιτούν πως θα επιβιώσουν. Είναι θέμα χρόνου, όμως, να έρθουν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τις επιπτώσεις της πανδημίας η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όταν αυτό συμβεί οι κοινωνικές ανακατατάξεις θα είναι μεγάλες και αυτές οι κοινωνικές αλλαγές θα ζητήσουν έκφραση και θα οδηγήσουν σε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος.
  • Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους όσους πικράναμε ή απογοητεύσαμε, φυσικά όχι γι’ αυτούς που αναζήτησαν καρέκλες. Δεν θέλουμε τυχοδιώκτες, δεν θέλουμε αποστάτες, θέλουμε ανθρώπους που να πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε και νιώθουν αυτοπεποίθηση για το όραμά μας για τη χώρα.
  • Είμαστε σε έναν τόπο ιστορικό, που έχω αναμνήσεις από παιδί μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου όταν περπατούσαμε στα καλντερίμια στο Καλέτζι, σε στιγμές ιστορικές. Ευτυχίσαμε να ζήσουμε την αλλαγή και θα ζήσουμε τη νέα αλλαγή που θα πετύχουμε μαζί. Είμαι πολύ αισιόδοξη. Είμαστε ένα κόμμα με βαθιές ρίζες, με μεγάλη ιστορία. Έχουμε αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον τόπο μας. Όλες οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ο ελληνικός λαός το γνωρίζει. Δοκιμάστηκαν όλοι και τα μεγάλα λόγια ξεφούσκωσαν. Μπορούν να μας συγκρίνουν.
  • Όλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, πότε διοχετεύονται και πότε διαψεύδονται από το Μαξίμου. Είναι φανερό, εκτιμούν, ζυγίζουν τις καταστάσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όσο είμαστε στην πανδημία και υπάρχουν επικίνδυνα δεδομένα, είναι τυχοδιωκτισμός να μιλάει κανείς για εκλογές. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και αν ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί, ότι δεν το αντέχει το βάρος, ας πάει σε εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.
  • Ο τουρισμός χρειάζεται στήριξη σε δύο επίπεδα και υγειονομικά -πρέπει να προχωρήσουν κάποια πράγματα και να συμφωνηθούν-, αλλά και χρειάζεται και ένα πακέτο μέτρων στήριξης οικονομικών, για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα στο κομμάτι το οικονομικό. Το πρώτο που πρέπει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα είναι το πράσινο πιστοποιητικό. Το οποίο αν θέλετε είμαστε από τους πρώτους που το είχαμε αναδείξει. Χαίρομαι που ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε τη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προχωρεί.
  • Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ένα τεράστιο brand, το οποίο κινεί δισεκατομμύρια κάθε 4 χρόνια. Είναι η Ολυμπία, είναι το Olympic. Θα έπρεπε όλοι μαζί να σκεφτούμε πως αυτό το brand θα μεταμορφώσει αυτή την περιοχή. Προκαλούμε τους πάντες από το 2017 για να συζητήσουμε. Μπορεί να υπάρξουν και καλύτερες ιδέες. Εμείς λέμε ότι η περιοχή μπορεί να γίνει το silicon valley του αθλητισμού.