Της Λίτσας Κουρουπάκη*
Με αφορμή τα σχόλια που γράφονται για τα απαράδεκτα λεχθέντα κρητικού παίκτη σε τηλεπαιχνίδι “υποκουλτούρας” αλλά κυρίως μετά την ανάγνωση άρθρου με τίτλο “Κρήτη αυτή είναι η λεβεντιά σου;” έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ανάγκη να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους.
Αυτοί λοιπόν που συνειδητά, βλέπουν “σκουπίδια” στην τηλεόραση και εξεπλάγησαν με τις χυδαίες δηλώσεις του παίκτη καλά να πάθουν!
Αν περίμεναν ποιοτικές συνομιλίες και δεν είχαν καταλάβει ότι αυτό είναι το επίπεδο του τηλεπαιχνιδιού που παρακολουθούν και συμμετέχουν έτσι στο 40% της τηλεθέασης, πάλι καλά να πάθουν!
Αν περίμεναν αντίδραση από τους άλλους παίχτες συνομιλητές του “μάγκα” ως ένδειξη διαφορετικής κουλτούρας τρεις φορές καλά να πάθουν!
Ο δε αυτοπροσδιοριζόμενος ως αλήτης-δημοσιογράφος κύριος, που αναρωτιέται σε άρθρο του αν αυτή είναι η λεβεντιά της Κρήτης και αυτός καλά να πάθει!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ που δεν κατάγεται από εκεί και δεν έχει καμία σχέση με τον τόπο, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται ακόμη και αν κάποιοι μεμονωμένοι συμμετέχουν αυτοβούλως σε διαδικασίες ξευτίλας και γίνονται “γίβεντο” στα “μάθια”του κόσμου!
*Λίτσα Κουρουπάκη, πρώην Βουλευτής Χανίων
Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο politicalbank.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν τον συγγραφέα.