Στα αξιοπρόσεκτα των δημοσκοπήσεων είναι οι επιδόσεις που έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ.
Είναι χαρακτηριστική η δημοσκόπηση της Marc για τον ANTENNA όπου στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι στη δεύτερη θέση (44,2%), με μικρή διαφορά από τον πρώτο Κυριάκο Μητσοτάκη (47,2%) και μεγάλη διαφορά από τον τρίτο σε δημοτικότητα Αλέξη Τσίπρα (31%).
Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται πρώτος στην δημοφιλία με 48 .6% , ενώ δεύτερος πολύ κοντά βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 47.1%. και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 30%.
Συζητώντας με δημοσκόπους μας εξήγησαν απλά πράγματα όπως:
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι φρέσκο πρόσωπο, ξεκούραστος με διάθεση να ασχοληθεί με την πολιτική.
- Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «ξύπνησε» για τα καλά τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις δημοσκοπικές πιέσεις που δέχεται.
- Οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δοκιμασμένοι και έχουν δώσει εξετάσεις με την όποια φθορά τους, σε αντίθεση με τον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι άφθαρτος.
- Στην παρούσα φάση ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στήριξη από τα βασικά ΜΜΕ.
Μας επισήμαναν επίσης ότι, οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας «γνωρίζουν από deals» ως ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι στο οποίο μειονεκτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό για τον κ. Ανδρουλάκη, παρά τα εμπόδια που θα χρειαστεί να ξεπεράσει (αν τα ξεπεράσει)!