Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Ξεκινώ με μία ανθρωποκεντρική κάρτα από τις τάσεις της MRB, γιατί φαντάζομαι ότι τις άλλες κάρτες κάπου τις έχετε δει. Ανθρωποκεντρική εννοώ την κάρτα με τους υπουργούς που αγαπούν οι πολίτες και τους άλλους, αυτούς που δεν κάνουν κλικ στην κοινωνία (συνολικά, όχι μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ). Την πρώτη τριάδα των αγαπητών την απαρτίζουν οι Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικίλιας, ενώ την τριάδα των αντιπαθητικών την απαρτίζουν ο Γεωργιάδης, η Κεραμέως και ο Βορίδης. Αυτά για να έχετε μια …ανθρωποκεντρική εικόνα για την Κυβέρνηση!
*Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και τη συνάντηση που είχαν στην Τουρκική Πρεσβεία, αποφάσισα να πεταχτώ μέχρι τη Θράκη για να καταλάβω σχετικά με την παρουσία των δύο Βουλευτών που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταπήδησαν στη Νέα Αριστερά, όπως και για την απουσία των άλλων δύο.
*Οι δύο που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Ερντογάν, σας υπενθυμίζω ότι ήταν ο Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπη) και ο Ζεϊμπέκ Χουσείν (Ξάνθη), για τους οποίους δεν είπε τίποτα η παρέα Χαρίτση σχετικά με την παρουσία τους. Οι κακές γλώσσες πάντως στη Θράκη, μου είπαν με σιγουριά, ότι έχουν λάβει αυτονομία σχετικά με την μειονοτική παρουσία τους και έτσι μεταπήδησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά! Προφανώς όμως έχουν γεννηθεί και ερωτήματα του στυλ:
- «Γιατί ο Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπη) μετακινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πέντε μήνες μετά την πρώτη εκλογή του;» ή
- «Συναίνεσε η Τουρκία για την μεταπήδηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά;» ή
- «Γιατί δεν κράτησε το Προξενείο τον έναν από τους δύο στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να έχει εφεδρεία;».
*Έρχομαι τώρα στους απόντες και ξεκινώ από τον Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθη/ΠΑΣΟΚ), ο οποίος λέει ότι δεν έδωσε το παρών στη συνάντηση γιατί δεν έλαβε πρόσκληση (όπως οι προαναφερθέντες) από την «Συµβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας ∆υτικής Θράκης». Άλλες κακές γλώσσες όμως στη Θράκη, μου είπαν ότι ο Μπουρχάν Μπαράν έφαγε απαγορευτικό από τον Νίκο Ανδρουλάκη και για να σώσει τα προσχήματα είπε ότι δεν είχε κληθεί.
*Αυτός ο οποίος όντως δεν είχε κληθεί από την «Συμβουλευτική Επιτροπή» είναι ο Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη/ΠΑΣΟΚ), τον οποίο έχουν διαγράψει και έχουν ανοίξει πόλεμο μαζί του. Όλα αυτά τα ωραία, σας τα είπα για να έχετε μια σχετικά καλή εικόνα για το τι γίνεται στη Θράκη!
*Μία είδηση και ένα αυθαίρετο συμπέρασμα σας έχω εδώ. Η είδηση είναι ότι η Εύη Χριστοφιλοπούλου κλείδωσε οριστικά για το ψηφοδέλτιο Ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Η αυθαιρεσία είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καραμπόλα με την Χριστοφιλοπούλου, οπότε, μάλλον στην απ΄ έξω θα μείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για να δούμε λοιπόν…
*Καλά έμαθα για μια κόντρα ανάμεσα σε Τεμπονέρα και Τζανακόπουλο ή δεν μου τα είπαν σωστά;
*Στο Υπουργείο της πλατείας Βάθη, διέκρινα μια ψυχροπολεμική κατάσταση ανάμεσα στον Υπουργό και τον έναν από τους δύο Υφυπουργούς. Αναφέρομαι στον Υπουργό, Λ. Αυγενάκη και τον Υφυπουργό, Δ. Σταμενίτη, που δύσκολα μπορούν να συνυπάρχουν!
*«Ο Χαρίτσης και οι “Χαρίτσηδες” θέλουν να γίνουν οι καταλύτες στις εξελίξεις στην Αριστερά. Αυτό είναι το σχέδιό τους», μου είπε εμπειρότατος σύντροφός τους και με τη σειρά μου σας το μεταφέρω, ως οφείλω!
*Επειδή το τηλέφωνο της Χαριλάου Τρικούπη καλεί συχνότατα στην προσπάθεια να βρει υποψηφίους (και κυρίως υποψήφιες γυναίκες) για το ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής, έτσι ώστε να καλύψει την ποσόστωση, δείχνει μια αδυναμία.
*Έρχομαι τώρα σε άντρα πολιτικό, καθώς ακούω συνεχώς ότι έχει κουμπώσει για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Σαχινίδης. Η κρούση από τον Ανδρουλάκη έχει γίνει στον Θεσσαλό και αναμένω τα αποτελέσματα. (Οι δικοί μου, έπιασαν προχθές στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση, μια κουβεντούλα ανάμεσα στους δύο).
*Από κάπου εκεί ψηλά στη Δυτική Μακεδονία, μου έστειλαν σοβαρό διαγωνισμό όπου στην προκήρυξη μόνο φωτογραφία της μεγάλης εταιρείας που θα το αναλάβει δεν είχαν βάλει! Α, ρε τι σου κάνει το Η2!
*Πηγή μου στην αγορά ακινήτων, μου είπε ότι αναζητούν ακίνητα του Δημοσίου ή εγκαταλελειμμένα σε υποβαθμισμένες περιοχές (πχ Άγιος Παντελεήμωνας), ακόμα και ακίνητα της εκκλησίας, για να τα πουλήσουν με Golden Visa, στα 250.000 ευρώ.
Έπεσα χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη του Δ. Μαύρου της MRB στο ERTNews και θαύμασα τον τρόπο με τον οποίο άδειασε τις δημοσκοπικές εταιρείες Real Poll και Interview, δύο εταιρείες που παραδοσιακά στήριζαν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
*Έπεσα πάνω σε μια καραμπόλα (ευτυχώς που δεν τραυματίστηκα) με πρωταγωνιστές, το ΠΑΣΟΚ, τον Δήμαρχο Κωνσταντέλλο και τον Δήμαρχο Δούκα. Άδειασε το Μαξίμου τον Κωνσταντέλλο, σχετικά με την Προεδρεία της ΚΕΔΕ και άρχισαν τα πίτσι πίτσι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Δήμαρχο 3Β, μέχρι που προχθές το βράδυ, όπου ο Δούκας, επί της ουσίας τους είπε ότι θα είναι υποψήφιος για την ΚΕΔΕ. Κάπου εκεί κόμπλαρε το σύστημα Ανδρουλάκη, οπότε ο Δούκας μάλλον θα είναι υποψήφιος, ο Κυρίζογλου θα βγει Πρόεδρος και ο Κωνσταντέλλος Α΄ Αντιπρόεδρος!
*Μετά την παρουσία του Δήμαρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου στη συγκέντρωση των ΠΑΣΟΚογεννών Αυτοδιοικητικών, πήγα μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο, όπου μου είπαν. Α) Ο Κωνσταντάτος έχει μεγάλες φιλοδοξίες (κοιτάει μέχρι και τη Βουλή) και ψάχνει να βρει αποκούμπι. Β) Ο Γ. Παπανικολάου της Γλυφάδας δεν μπλέχτηκε καθόλου στις Αυτοικοιτηκές εκλογές (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ, κλπ), καθώς με τέσσερα παιδιά δεν προλαβαίνει να τρέξει ούτε για τη Γλυφάδα. Γ) Για τον Κωνσταντέλλο ισχύουν όσα αναλυτικά σας έγραψα χθες, αλλά και σήμερα!
*Και μιας και είμαι στα Αυτοδιοικητικά, σας λέω ότι σήμερα θα έχει συνάντηση ο Σκυλακάκης με την ΚΕΔΕ και αύριο θα έχει Γενική Συνέλευση η ΕΔΕΥΑ. Το ζητούμενο σε όλα αυτά θα είναι το νεράκι!