Μια δημοσκόπηση κομμένη και ραμμένη πάνω στο ΠΑΣΟΚ είναι η έρευνα της GPO που πραγματοποιήθηκε για τον Flash, στην οποία τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα:
Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση που κάνει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση είναι γόνιμη και εποικοδομητική το 71,7% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, ενώ μόλις το 27,0% των απαντήσεων είναι θετικές.
Πιο σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση ζητούν 7 στους 10 πολίτες από το ΠΑΣΟΚ. 71,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ήθελε η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος να γίνει πιο σκληρή απέναντι στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, μόλις το 26% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας ότι δεν θα ήθελαν πιο σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ.
Ισχυρή είναι η πεποίθηση του κόσμου ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώξει συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς το 47,3% των ερωτηθέντων απαντά θετικά σε αυτή την ερώτηση. Το 43% των ερωτηθέντων, από την άλλη πλευρά, προτιμά το Κίνημα να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.