Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Αδέλφια, ετεροθαλή αδέλφια, ξαδέλφια, μπατζανάκια και ζευγάρι στη νέα Βουλή

Share

Η Βουλή που θα ορκιστεί την Κυριακή, θα έχει πολλά μέλη με μεταξύ τους συγγένεια. Αδέλφια, ετεροθαλή αδέλφια, ξαδέλφια, μπατζανάκια και ζευγάρι, θα φιλοξενηθούν στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε στο ίδιο, είτε σε διαφορετικά κόμματα.

Οι συγγενείς στη Βουλή είναι:

Δύο αδέλφια στο ίδιο κόμμα – τη Νέα Δημοκρατία – και εδώ και χρόνια στη Βουλή, είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η αδελφή του, βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δύο αδέλφια σε διαφορετικά κόμματα (!) είναι ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος –ετεροθαλής αδελφός του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» – βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Δύο πρώτα εξαδέλφια στη βουλή με διαφορετικά κόμματα και εκλεγμένοι και οι δύο στην Εύβοια είναι ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής με τη ΝΔ και ο Συμεών Κεδίκογλου βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζευγάρι στη ζωή (ανύπαντρο), εδώ και τέσσερα χρόνια, «ζευγάρι» όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βουλευτής Πειραιά Γιάννης Ραγγούσης και η Βουλευτής πλέον Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Μπατζανάκια στη Βουλή είναι οι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου και ο Κώστας Καρπουχτσής, βουλευτής Σερρών, καθώς έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κάλλια και Ναυσικά Γαρεφαλάκη.

 

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα