Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων, Χάλκης, Νεστορίου με αφετηρία τους πρώτους νεκρούς στο Έπος του ‘40

Share

Οι δύο πρώτοι νεκροί Έλληνες αξιωματικοί του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 είναι η κοινή αφετηρία και το έναυσμα που οδήγησε τον Δήμο Τρικκαίων να προτείνει την αδελφοποίησή του με τους Δήμου Χάλκης και Νεστορίου.

Πρόκειται για τον υπολοχαγό Αλέξανδρο Διάκο (από τη Χάλκη) και τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Ελευθέριο Ντάσκα (από τον Πλάτανο Τρικάλων), οι οποίοι έπεσαν την 1η Νοεμβρίου 1940, στο ύψωμα Τσούκα της Φούρκας Κόνιτσας και τάφηκαν αρχικώς κοντά στη Ζούζουλη του νυν Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Υπηρετούσαν μαζί στον 2ο λόγο του Ι τάγματος του 4ου συντάγματος, έχοντας διαταχθεί να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση. Στις ετήσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων κάθε χρόνο στο χωριό Πλάτανος, με την επωνυμία «Ελευθέρια Ντάσκεια», κλήθηκαν οι Δήμαρχοι Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης και Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των «Ελευθέριων», στις 26 Νοεμβρίου 2023, στον Πλάτανο Τρικάλων, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών, της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα