Άγονη πολιτική αντιπαράθεση για τον Πρίγκιπα Κάρολου

Άγονη πολιτική αντιπαράθεση για τον Πρίγκιπα Κάρολου

Πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του Πρίγκιπα Καρόλου. Το φιτίλι της άγονης αντιπαράθεσης άναψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» με το πρωτοσέλιδό της, στο οποίο ο τίτλος είναι «ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που είχε τίτλο “Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ”.

Με ανακοίνωση απάντησε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, θυμίζοντας την επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα το 2018, όπου ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”. Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».