Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.8 C
Athens

Ακριβό κουστούμι, φτωχός ο γαμπρός

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Tiktok, Tiktok, Tiktok. Όχι ο Μητσοτάκης δεν ετοιμάζει ανάρτηση απλά έχει βάλει το ρολόι του ανασχηματισμού να κτυπά βασανιστικά μέχρι την άλλη εβδομάδα! Μπορεί ο Κυριάκος να πάτησε χρονικό φρένο (μικρό όμως για να κάνει τις αναγκαίες επαφές το Σαββατοκύριακο, να πεταχτεί μέχρι τις Βρυξέλλες την Δευτέρα και στη συνέχεια ανακοινώνει), η συζήτηση πάντως για το ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται, έχει φουντώσει για τα καλά.

Στάση πρώτη, ανασχηματισμός

*Ξεκινώ από το Μαξίμου όπου εκεί θα έχουμε την πρώτη έκπληξη με κάποιον που έφυγε και επιστρέφει. Όχι, δεν μιλώ για τον ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά για τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος μαθαίνω ότι θα περνάει ξανά τα σκαλοπάτια του Μαξίμου.

*Ο δεύτερος που θα περάσει αυτά τα σκαλοπάτια (για πρώτη φορά ως Υπουργός) είναι ο Βαρβιτσιώτης. Όχι ο Μιλτιάδης, αλλά ο αδελφός του Θωμάς, ο mr V της εταιρείας επικοινωνίας V&O.

*Στο ίδιο κτήριο, αυτός που δεν θα περνάει την πόρτα είναι ο Δ. Τσιόδρας μετά την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής και πλέον το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Ζωγράφος και Γιώργος Ευθυμίου.

*Σενάριο το οποίο σέρνεται στην πιάτσα θέλει συνένωση Υπουργείων, με πρώτο και καλύτερο το Εσωτερικών. Με επιφύλαξη σας λέω να κρατήσετε για εκεί το όνομα του Πιερρακάκη.

*Το Υπουργείο που θα ξηλωθεί ολόκληρο είναι το Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έστειλαν πολλούς αγρότες στην αποχή ή κοίταξαν προς τα δεξιά τους!

*Στο Υποδομών – Μεταφορών αν υπάρχει ένας σίγουρος είναι η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου. Για τους υπόλοιπους δεν παίρνω όρκο…

*Ανάμεσα σε αυτούς που θα μείνουν εκτός Κυβέρνησης είναι ο Γιάννης Βρούτσης, γιατί με τον Βρούτση στον αθλητισμό δεν μπορούν να υπάρχουν γέφυρες με τον Πειραιά.

*Επίσης αν ακούσετε ότι η Κεραμέως μένει εκτός Κυβέρνησης να την υπολογίζετε ως την επόμενη Επίτροπο της χώρας! Άλλωστε επιθυμία της Ούρσουλα (αν δεν παραμείνει ο Σχοινάς), είναι να πλαισιωθεί από γυναίκες.

*Οι καλές επαφές με την οικογένεια Μητσοτάκη, βάζουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο ξανά στην Κυβέρνηση!

*Σε ότι αφορά σε Υφυπουργούς, δεν θα πέσει μαχαίρι, αλλά θα πέσει κανονική χατζάρα!

*Κλείνοντας, στους σταθερούς που εντόπισα στη θέση τους (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ μου) είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης στο Ναυτιλίας.

Στάση δεύτερη, ΣΥΡΙΖΑ

*Το θέμα που βάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πότε θα αποφασίσει και το τι θα κάνει ο Κασσελάκης σχετικά με το κόμμα, τα όργανα και την κατανομή των ρόλων.

*Επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ανάμεσα σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη κερδισμένος είναι ο Ανδρουλάκης, ο οποίος εκλογικά κατάφερε να έχει διασπορά το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παππάς 13-0 και οι πέριξ αυτού θα τονίσουν και θα «εργαστούν» για την εύρυθμη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τη διασφάλιση όσων βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς απαραίτητα να είναι στο περιβάλλον Κασσελάκη.

*Το μη Κασσελακικό μπλοκ θα ζητήσει τη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας για να προχωρήσουν σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

*Με την έξοδο φλερτάρει ο Τεμπονέρας, προκαλώντας να διαγραφεί, έτσι ώστε να μπορεί να συνομιλεί άνετα με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο έχει καλές γέφυρες, βλέποντας τον εαυτό του ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

*Αντίθετα, αυτός που δεν μπορεί να συνομιλεί με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Χρηστάρας της στήλης (Σπίρτζης) και προσπαθεί (ως συνήθως) να βρει ρόλο μέσα από τη συνεργασία που αναζητά διακαώς!

Στάση τρίτη, γενικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις

*Άργησε τουλάχιστον 24 ώρες να ξεκινήσει το επίσημο αλαλούμ στην Κεντροαριστερά, με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, να λαμβάνουν θέσεις μάχης. Από τα χθεσινά «επεισόδια»   κράτησα την φράση του Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για την «Κουλτούρα της Αριστεράς». Το επαναλαμβάνω. Αυτός που μίλησε για την «κουλτούρα της Αριστεράς» είναι ο Κασελάκης. Στέφανε, η μόνη σχέση που έχεις με την «κουλτούρα» είναι το δεύτερο μέρος της λέξης (κουλτ-ούρα) και μας το έδειξες το βράδυ των εκλογών!!!

*Στα πρόσωπα της προεκλογικής περιόδου είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος δύο μέρες μετά την έξοδο από την εντατική ξεκίνησε τα τηλεφωνήματα για να στηρίξει τον υποψήφιο γιό του Λευτέρη. Χαρά στο κουράγιο σου Μιχάλη και γρήγορα γερός και δυνατός να καμαρώνεις το παλληκάρι σου!

*Από τις Βρυξέλλες με ενημέρωσαν ότι ο Μακρόν μετά την αποδυνάμωσή του δεν μπορεί να ζητήσει τόσα όσα είχε σκεφτεί για να στηρίξει την Ούρσουλα, η οποία πήγε καλύτερα από ότι η ίδια περίμενε.

*Γελάω με τις δημοσκοπικές εταιρείες που κυκλοφορούν πίνακες για να πανηγυρίσουν τις δημοσκοπικές τους επιτυχίες στις προβλέψεις που έδιναν, με εύρος πέντε μονάδες συν το δημοσκοπικό λάθος! Είπαμε ρε παιδιά. Ήμαρτον!

*Στα καθημερινά οικονομικά θα περάσω τώρα. Μία οι αυξήσεις στη ΔΕΗ  που ξεπερνούν  το 30%, μία ο καύσωνας που απαιτεί αναμμένα κλιματιστικά και μαθαίνω ότι γίνεται μεγάλο παζάρι με τους παρόχους ενέργειας και τα σταθερά (μπλε) τιμολόγια . Αυτό που μου είπαν στελέχη της αγοράς ενέργειας είναι ότι η απορρόφηση ενός ποσοστού της αύξησης από τη ΔΕΗ στις αρχές Ιουνίου έγινε για λόγους προεκλογικούς. «Δεν θα επαναληφθεί» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Πάντως μια επίσκεψη που έκανα στο site της ΡΑΕ, ομολογώ ότι με μπέρδεψε περισσότερο!

*Κουίζ: Ποιος είναι ο Βορειοελλαδίτης (και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), ο οποίος έχει θητεύσει ως Υπουργός και για τον οποίο λένε οι συνάδελφοί του ότι «έχει τακτοποιήσει, όχι μόνο τα εγγόνια του, αλλά και τα δισέγγονά του»;

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα