Αλ. Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε κυβέρνηση ηττημένων»

Αλ. Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε κυβέρνηση ηττημένων»

Τρεις ώρες και 45 λεπτά διήρκησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 86ης ΔΕΘ, με βασική πολιτική είδηση ότι «μπορεί να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική».

«Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας…. Αν βγάλει πρώτο τον κ. Μητσοτάκη θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή α αναλογική θα ανοίξει ο δρόμος των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».

Σε επόμενη ερώτηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν είναι στο μυαλό μου οι δεύτερες εκλογές αλλά οι πρώτες εκλογές. Γιατί όποιος χάσει τις πρώτες εκλογές χάνει το τραίνο. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πάμε σε προοδευτική διακυβέρνηση. Αν κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης θα έχει προβάδισμα στις δεύτερες. Γι’ αυτό στις πρώτες εκλογές δεν πρέπει να υπάρχει αποχή και χαλαρή ψήφος».

Συνάμα ο κ. Τσίπρας απέκλεισε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Όπως ήταν τερατογέννηση η σύμπραξη ΝΔ -ΠΑΣΟΚ το 2012 που οδήγησε στη συρρίκνωση ενός μεγάλου κόμματος», χωρίς όμως να αποκλείσει τη συνεργασία, σε μία μόνο περίπτωση: «Η σύμπραξη των δύο πόλων του πολιτικού συστήματος μπορούν να γίνουν μόνο σε έκτακτες καταστάσεις. Και δόξα τω θεώ, σήμερα δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε.

Tagged with