Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διόλου απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα σε επίπεδο Περιφερειών, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία και τα σημάδια δείχνουν ότι θα έχουν δύσκολη προεκλογική περίοδο με ανοικτό το ενδεχόμενο της ήττας.

Στην αντίπερα όχθη, οι συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο φέρνουν κοντά συνεργασίες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να διεκδικήσουν Περιφέρειες, ενώ παράλληλα φουντώνουν οι συζητήσεις για ανεξάρτητες υποψηφιότητες, προερχόμενες κυρίως από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Αν από τη Νέα Δημοκρατία πάνε στις Περιφέρειες εκλογές με τους Περιφερειάρχες ως έχουν, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν μείον τρεις Περιφέρειες, με άλλες δύο Περιφέρειες να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Στις μείον τρεις φαίνεται ότι θα είναι το Βόρειο Αιγαίο, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, δηλαδή ο Κώστας Μουτζούρης, ο Φάνης Στεργίου και ο Παναγιώτης Νίκας.

Οι δύο Περιφέρειες που είναι στην κόψη του ξυραφιού είναι η Δυτική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία, δηλαδή ο Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Γιώργος Κασαπίδης, οι οποίοι δυσκολεύονται!