Άλλο η Αλεξανδρούπολη και άλλο ο Έβρος

Άλλο η Αλεξανδρούπολη και άλλο ο Έβρος

Ο Έβρος έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες και τη δικιά του αξία, με την Αλεξανδρούπολη να έχει μετατραπεί σε κοσμοπολίτικη πόλη και τον υπόλοιπο νομό να δυσανασχετεί.

Μετά την Αμερικανική βάση και το ενεργειακό έργο για LNG, η Αλεξανδρούπολη έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό χρώμα, καθώς εξελίσσεται σε τόπο διεθνών συναντήσεων.

Η προσέλευση των Αμερικανών και αυτοί που θα έρθουν απ΄ έξω για να καλύψουν τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί για το ενεργειακό έργο, δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην πόλη, κάτι το οποίο επικροτούν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί επιχειρηματίες, όπως και οι στρατιωτικοί οι οποίοι «αποθεώνουν» τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Απέναντι στην ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης όμως, είναι οι υπόλοιποι κάτοικοι του Νομού Έβρου, καθώς νοιώθουν σαν …παραπεταμένοι και υψώνουν τη φωνή τους – κυρίως προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – έτσι ώστε και αυτοί να καρπωθούν από την έλευση των ξένων δυνάμεων.

Τέλος, αντιδρούν για την Αμερικανική βάση οι πολυάριθμοι Ρωσοπόντιοι που κατοικούν στην περιοχή, έχοντας πολύ φιλορωσικά αισθήματα τα οποία διαλαλούν!