Ανακατεύονται οι τράπουλες…

Ανακατεύονται οι τράπουλες…

Καλή εβδομάδα. Όσο περνούν οι μέρες – και πλέον νοιώθουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα προς τις κάλπες – όλα τα κομματικά και πολιτικά γραφεία έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά, με αποτέλεσμα να βομβαρδίζομαι από news και δημοσκοπήσεις. Οι φανερές, αλλά κυρίως οι μυστικές δράσεις των πολιτευτών, όπως και οι μυστικές δημοσκοπήσεις, δίνουν άλλο τόνο στην πολιτική πραγματικότητα. Πάμε λοιπόν.

*Μαθαίνω ότι στις δημοσκοπήσεις που έρχονται στα κανάλια, η Νέα Δημοκρατία θα έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει χάσει περίπου 3% από τις φωτιές και να ξαναπαίρνει πίσω το 1,5% από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Όλα αυτά χωρίς νε έχει μετρηθεί η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ.

*Οι καλά μυημένοι στο άθλημα της πολιτικής, μου είπαν ότι τη λίστα επιβατών προς Θεσσαλονίκη με τον super δημοσκόπο Stan Greenberg συνταξιδιώτη του Πρωθυπουργού, τη διέρρευσαν, έτσι ώστε να προφυλάξουν τον εαυτό τους και συνάμα να τρίξουν τα δόντια στους αντιπάλους!

*Πολυκοσμία για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Η μία θέση όμως, έχει κλειδωθεί για τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

*Είναι δυνατόν πρώην Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα που το όνομά του έχει συνδεθεί με τον νόμο του, να διαβάζει την ομιλία του στην Έκθεση Βιβλίου, ενώ από κάτω υπάρχουν 50 άδειες καρέκλες; Κι όμως. Μίλαγε στις άδειες καρέκλες, όπου κάποια στιγμή βρέθηκε ένας και έκατσε, για να έχει ο Υπουργός …κοινό! Κι όμως. Μίλαγε σε άδειες καρέκλες, ενώ όλοι κουβεντιάζουν το νόμο του.

*Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα, διαδικτυακά το τελικό κείμενο της πολιτικής διακήρυξης του #Andreas. Σύνθημα και όραμά του να γίνει «το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά»! Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε συντονιστείτε στις ιστοσελίδες : www.loverdos.gr, www.green-revolution.gr, ή στις σελίδες του στο facebook live-Andreas Loverdos και στο YouTube Andreas Loverdos.

*Μ. Σπυράκη, Θ. Ζαγοράκης, Θ. Εξαδάκτυλος, Β. Πατουλίδου και Α. Παπαμιμίκος, είναι οι πέντε που μετράνε τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

*Μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές, τέσσερεις φορές, πέντε φορές και πάει για την έκτη. Ο λίγος για τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος διανύει την Πέμπτη θητεία του και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον Δόμο Περιστερίου!

*Κάτι δεν μου αρέσει στις Σέρρες, με τη Φωτεινή και τον ξάδελφο. Λες να είχε ενημέρωση το Μαξίμου από τις Βρυξέλλες και προχώρησε στην καρατόμηση της Φωτεινούλας, με αποτέλεσμα να την σηκώσει από την καρέκλα του υπουργείου και ταυτόχρονα να μην βρίσκει καρέκλα να κάτσει στη ΔΕΘ; Θα επανέλθω σύντομα.

Τάκης Θεοδωρικάκος είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι Tομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στο Προστασίας του Πολίτη. Εκτός όμως από την προστασία του πολίτη, τι άλλο συνδέει τους δύο πολιτικούς;

*Ακούω και διαβάζω για διάφορα μαζικά κινήματα τα οποία είναι στα σκαριά. Αυτό το οποίο μου προκάλεσε ενδιαφέρον όμως, είναι το εν δυνάμει δεξιό μαζικό κίνημα το οποίο δημιουργείται στη βάση των ψηφοδελτίων που ετοιμάζει το Μαξίμου, στα οποία θα έχουν βασικό ρόλο οι πρώην ΠΑΣΟΚοι και ΠΟΤΑΜΙσιοι. Πλάκα θα χει να δούμε μαζικό κίνημα τέτοιου τύπου! (Ευχαριστώ τον Νεοδημοκράτη Βουλευτή που με ενημέρωσε).

*Ο Μιχάλης μπαίνει, ο Μιχάλης βγαίνει. Για τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη μιλάω, ο οποίος έφυγε με ξένο δάκτυλο, αλλά στον ανασχηματισμό πριν από τις εκλογές θα ξαναμπεί στην Κυβέρνηση και αυτός και άλλοι σύντροφοί του από το Σημιτικό παρελθόν.