Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Ανασχηματισμός: Αξιολογεί πρόσωπα και συμπεριφορές ο Κυρ. Μητσοτάκης

Share

Ο χρονικός ορίζοντας των παρεμβάσεων που θα θελήσει να προωθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στην εικόνα της υπουργικής ομάδας παραμένει ακόμη θολός. Η αναφορά του ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί με την παρούσα σύνθεση δείχνει, σε πρώτη ανάγνωση, μετατόπιση των όποιων εξελίξεων.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το επικρατέστερο σενάριο φέρνει την κίνηση του ανασχηματισμού από τις αρχές της εβδομάδας, με τον πρωθυπουργό, όμως, να είναι εκτός Ελλάδας από το Σάββατο έως και την Δευτέρα.

Υπό αυτό το πρίσμα και με προβολή της περιλάλητης σε αυτές τις περιπτώσεις επισήμανσης σύμφωνα με την οποία «οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται» υπάρχει πάντα το σενάριο η κίνηση του ανασχηματισμού να γίνει ανά πάσα στιγμή.

«Ο ανασχηματισμός είναι πάντα προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μελετάει επιλογές και αξιολογεί πρόσωπα, με όλες τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για μία ουσιαστική παρέμβαση στο κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου αυτή να συνδυαστεί με την προώθηση του επόμενου κύματος των μεταρρυθμίσεων.

«Αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά», τονίζει ο πρωθυπουργός, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για αλλαγές που θα δείχνουν ότι έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών, για παράδειγμα, στο μέτωπο της ακρίβειας ή το μήνυμα επαγγελματικών ομάδων που το 2023 στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τώρα αποστασιοποιήθηκαν.

Ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται ότι θα έχει ο ανασχηματισμός είναι η αξιοποίηση μεγαλύτερου αριθμού μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, μένει να απαντηθεί και τι θα γίνε όσον αφορά στην εικόνα του επιτελείου εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας – κάτι που ζητούν και στελέχη, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης ή ο Μάριος Σλαμάς – που θέτουν ζήτημα επιστροφής στις ρίζες.

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο προς τα δεξιά – αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού για το κυβερνητικό σχήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε το πολιτικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που θέτει με ορίζοντας τριετίας, λαμβάνοντας, όπως είπε, το μήνυμα της κάλπης.

Πηγή: ERTNews

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα