Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Απάντηση διευθύνοντος συμβούλου του Euronews σε επιστολή Δ. Παπαδημούλη για το κλείσιμο του ελληνικού τμήματος

Share

Απάντηση στην επιστολή του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με το κλείσιμο του ελληνικού τμήματος του Euronews, έδωσε ο Μάικλ Πίτερς, διευθύνων σύμβουλος του Euronews. Παραλήπτες της επιστολής του Έλληνα Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, και η Κύπρια Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου.

Επικαλούμενος τους οικονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και τη μείωση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ο διευθύνων σύμβουλος του Euronews υποστηρίζει πως το ‘κόψιμο’ της ελληνικής τηλεοπτικής έκδοσης του Euronews δεν θα πρέπει να θεωρηθεί «ως ‘ακραία υποβάθμιση’, αλλά μάλλον ως ευκαιρία ανάπτυξης και ως τρόπος προσέλκυσης πιο διαφοροποιημένου κοινού». Χωρίς να μπαίνει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τους λόγους που προκρίθηκε η επιλογή ‘κοψίματος’ της ελληνικής υπηρεσίας έναντι άλλων εκδόσεων, υπηρεσιών και γλωσσών, ο Μάικλ Πίτερς αρκείται στο να συμπληρώσει πως εξετάζονται «μερικές πιθανές οδοί» και πως «για την τηλεόραση πρέπει να βρεθεί άλλο μέσο χρηματοδότησης».

Την ίδια στιγμή, αρνητική εντύπωση προκαλεί η στάση σιωπής που έχει επιλέξει μέχρι στιγμής για το ζήτημα η Κομισιόν και ιδιαίτερα ο Έλληνας Αντιπρόεδρός της, Μαργαρίτης Σχοινάς, και η Κύπρια Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου. Όχι μόνο γιατί από πρόσφατη ενημέρωση προκύπτει ότι  η Κομισιόν φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει για το κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας, αλλά και γιατί, όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «μόνο η ίδια η Κομισιόν μπορεί να τροποποιήσει τη συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί». Γι’ αυτό, άλλωστε και σε μια προσπάθεια να φέρει την Κομισιόν προ των ευθυνών της, ο Δημ. Παπαδημούλης  με την επιστολή του ζητούσε από τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και την Κύπρια Επίτροπο να λάβουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, «προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα στο κανάλι του Euronews και με αυτό τον τρόπο να διασφαλιστεί η ισότιμη συνύπαρξη όλων των επίσημων γλωσσών της ΕΕ και να ενισχυθεί η πολυγλωσσία».

Σε ό,τι αφορά τέλος τον αντίκτυπο που θα έχει στην απασχόληση των εργαζομένων η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας μόνο σε ψηφιακή μορφή, ο διευθύνων σύμβουλος του Euronews, Μάικλ Πίτερς, διαβεβαιώνει στην απάντησή του για τη διατήρηση της πλειοψηφίας του προσωπικού, όχι όμως όλων των υπαλλήλων. Προαναγγέλλοντας επί της ουσίας αποχωρήσεις σημειώνει πως «από σήμερα, υπολογίζουμε τον αριθμό των πιθανών αποχωρήσεων σε 4 το πολύ».

 

 

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα