Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

«Από που κλ@νει το μπαρμπούνι»

Share

Αν κάτι έμεινε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις υποκλοπές, είναι η φράση σχετικά με το «από που κλ@νει το μπαρμπούνι» δια στόματος – ποιου άλλου – του Παύλου Πολάκη. Για την ιστορία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας αναρωτήθηκε πως θα γραφτεί αυτή η φράση στα πρακτικά και ο αψύς Πολάκης την ανακάλεσε. Με άλλα λόγια «έκλ@σε η νύφη, σχόλασε ο γάμος» της Επιτροπής!

*Εν τάχει σχετικά με τη χθεσινή Επιτροπή Θεσμών σας λέω ότι α) Ο Γρ. Δημητριάδης, διαβασμένος καλά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις κοφτά και με μία πρόταση, β) ως συνήθως ο Π. Πολάκης δημιούργησε σκληρές αψυμαχίες, κυρίως με τον Δ. Μαρκόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε με φράσεις υψηλού επιπέδου, όπως βλάκας, ηλίθιος κλπ., γ) Τόνους ανέβασε και ο Χ. Καστανίδης, ο οποίος είπε ότι θα ζητήσει από το κόμμα του να φύγει από την Επιτροπή, δ) Η Όλγα Κεφαλογιάννη (την οποία περίμεναν να δουν πως θα αντιδράσει), έμεινε αμίλητη σε όλη τη διαδικασία και δεν έλαβε μέρος, ε) Η τριανδρία Λαβράνος, Μπίτζιο και Ντίλιαν θα απαντήσουν με υπόμνημα, δηλαδή, «φέξε μου και γλίστρησε».

*Το ότι την Κυριακή από τον ΒΗΜΑτοδότη πυροβόλησαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο με τον τρόπο που τον πυροβόλησαν λέει πολλά. Προσέξτε την εισαγωγή του κειμένου. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινωνεί με κάθε αφορμή αυτοπροβαλλόμενος ασυστόλως». Προσέξτε όμως και το κλείσιμο του κειμένου, λέγοντας στον πρώην σύντροφο Τάκη. «Α, και μην το ξεχάσουμε. Για εκείνη τη δημοσκοπική εταιρεία που ξεφορτώθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πόσα αποκόμισε και από ποιους;». Με άλλα λόγια λένε στον (πρώην;) φίλο τους Τάκη, «Δεν φτάνει που στην αγοράσαμε την εταιρεία και σου δώσαμε μπόλικα ευρώ, εσύ πλέον δεν είσαι …συνεργάσιμος. Κάτσε και θα δεις…».

*Μιλάει η Καϊλη, διαχωρίζει τη θέση του ο Ανδρουλάκης. Ξαναμιλάει η Καϊλη, ξαναδιαχωρίζει τη θέση του ο Ανδρουλάκης και δεν προχωρά στην παραπάνω κίνηση. Τι είναι αυτό που τον φρενάρει και είναι διστακτικός ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στην όμορφη Εύα;

*Εύα. Όταν περπατάς πάνω σε τεντωμένο σχοινί, κάποια στιγμή σίγουρα θα πέσεις. Το θέμα είναι θα πέσεις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά; Που θα υπάρχει μια αγκαλιά για να σε σώσει;

*Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ετοιμάζουν τον Χρηστάρα Σπίρτζη για υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και πέθανα από τα γέλια. Εκτός και αν… Εκτός αν θέλει να δοκιμάσει το μπόι του ως μικρός Πρωθυπουργός (έτσι αποκαλούν τους Περιφερειάρχες), για να χαράξει πορεία ως κανονικός Πρωθυπουργός. Ρε πλάκα που έχει αυτός ο τόπος!

*Τρύπιες φαίνεται ότι είναι οι σωλήνες που ξεκινούν από τη Χαριλάου Τρικούπη και φτάνουν μέχρι τη Συγγρού (στο ύψος του Παντείου), με αποτέλεσμα οι διαρροές να είναι συνεχείς. Τώρα, το ποιος θα γίνει μούσκεμα από τις διαρροές, θα φανεί στις εκλογές που καταφθάνουν.

*Μπορεί να συνδέονται οι εκλογές με τις φυλακές; Κι όμως μπορεί. Να, για παράδειγμα η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία τρέχει να βρει τον υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ., Λευτέρη Οικονόμου, έτσι ώστε να βγει γρήγορα στον αέρα ο διαγωνισμός για τη φυλακή στη Χαλκίδα, που θα «φιλοξενεί» κρατούμενους, καταδικασμένους για οικονομικά εγκλήματα.

*Έπεσαν στα χέρια μου τραπεζικές πληρωμές στην Εθνική Τράπεζα από τον «καπετάνιο», σε δύο γνωστούς δημοσιογράφους της Προοδευτικής Συμμαχίας και τα ΄χασα. Εξηγούμαι ότι οι πληρωμές δεν αφορούν στο παρόν, αλλά στο παρελθόν.

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα