Από τη μία έχουμε την επικοινωνία και από την άλλη την πραγματικότητα

Από τη μία έχουμε την επικοινωνία και από την άλλη την πραγματικότητα

Στην επικοινωνία κέρδισε και αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Πόσο θα κρατήσει όμως; Δύσκολα θα συνεχίσει να λειτουργείς ως αντίβαρο προς την πραγματικότητα, που είναι η ακρίβεια και τα τιμολόγια της ενέργειας.

Προφανώς θα υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες κινήσεις που – ξέχωρα από την ουσία – θα κρατούν επικοινωνιακά ψηλά τον Πρωθυπουργό, το ζητούμενο όμως ήταν, είναι και θα είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Η δύσκολη καθημερινότητα για την πλειονότητα των Ελλήνων.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι η παρουσία του στις 30-31 Μαΐου στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, εκεί όπου θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις, να διεκδικήσει και αν χρειαστεί να ανεβάσει τους τόνους (όπως έκανε στην προηγούμενη Σύνοδο ο Ισπανός Πρωθυπουργός), έτσι ώστε να φύγει κερδισμένος για τους Έλληνες, άρα και για τον εαυτό του.

Δύο ακόμα τομείς στους οποίους πρέπει η Κυβέρνηση να εργαστεί (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τομείς στους οποίους δείχνει να υστερεί.

Ο Έλληνας που κρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα, είναι αυτός που όταν φτάνει μπροστά από την κάλπη, αποφασίζει με βάση τη ζωή του, με βάση την πραγματικότητα και όχι την επικοινωνιακή πραγματικότητα, οπότε…