Από την Ηλεία μέχρι την Ξάνθη, με στάσεις ανά την Ελλάδα

Από την Ηλεία μέχρι την Ξάνθη, με στάσεις ανά την Ελλάδα

Διαβάζοντας τη σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη διαιτησία μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φτάνω στο υστερόγραφο και μπερδεύτηκα. Γράφουν στο υστερόγραφο: «Υγ.: Το Πρωτάθλημα αυτό είναι ένα από τα πιο αλλοιωμένα και ξεφτιλισμένα πρωταθλήματα όλων των εποχών και το γνωρίζουν όλοι εκτός ίσως από την ελληνική κυβέρνηση». Αναρωτήθηκα. Όταν ο Πρωθυπουργός είναι Ολυμπιακός και ο Πειραιάς έχει αγαστές σχέσεις με τον αρμόδιο Υπουργό, Λ. Αυγενάκη, πως γίνεται η κυβέρνηση να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι το πρωτάθλημα είναι «ξεφτιλισμένο»; Υ.Γ. Είμαι από τα γεννοφάσκια μου Ολυμπιακός!

*Περυσινά ξινά σταφύλια θα μου πείτε, αλλά σας λέω ότι στον πολιτικό αγώνα της ΕΡΤ1, Γιάννης VS Πόπη, το ποσοστό τηλεθέασης ήταν 3,1%. Για να καταλάβετε πόσο ασχολείται ο κόσμος με την Πόπη, τον Γιάννη την πολιτική, την ίδια ώρα ο «Σασμός» έκανε 23,3%, η «Γη της Ελιάς» 21,2%, το Survivor 15,7% και το Master Shef 9,4%

*Για να γνωρίζετε, σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, 10:00 – 13:30 (ώρα Ελλάδας), οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν ζητήματα επικαιρότητας με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωσταντίνο Μενουδάκο. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, περιμένουν με αγωνία.

*Την Πέμπτη κληρώνει για τον Μήτσο Αβραμόπουλο η υποψηφιότητά του, καθώς –αν σωστά μου είπαν – έχει ραντεβού με τον Μητσοτάκη. Επίσης – αν καλά έμαθα – ο Αβραμόπουλος είχε ή ζήτησε ραντεβού από τον Κώστα Τζαβάρα, προφανώς για να του δώσει την εκλογική του πίτα στην Ηλεία. Από την ίδια πίτα του Τζαβάρα, θέλει να …φάει και ο Θανάσης Λάλας. Τελικά εκεί στην Ηλεία φτιάχνου πολύ νόστιμες προεκλογικές πίτες!

*«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται λογικές «με το καλό ή με το άγριο», αρνείται την αυτοκριτική για το παρελθόν, δεν εξηγεί πως η οικονομία θα γίνει πιο δυναμική και αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής φαντάζει ανέφικτη». Δεν τα έχω πει εγώ αυτά. Τα λέει ο Φ. Σαχινίδης σε άρθρο του στα «ΝΕΑ», με τίτλο «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;».

*Σύμφωνα με πληροφορίες που μου έδωσε στενός φίλος του Γιάννη Χατζηθεδοσίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) θα κατέβει ως υπ. Περιφερειάρχης Αττικής, ακόμα και αν δεν τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν στηρίξουν τον Ιωακειμίδη και κατέβει και ο Σγουρός.

*Από ΠΑΣΟΚική πηγή μου στην Ξάνθη, έμαθα ότι η υποψήφια μουσουλμάνα από τη μειονότητα Ντελή Ιμπραήμ Μπερίν, είναι εξαιρετική. Μου μίλησαν επίσης με πολύ καλά λόγια για την επίσης υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, Έρση Παρχαρίδου, η οποία τυγχάνει να είναι ανιψιά του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου και στις εσωκομματικές εκλογές, στήριγμα του ΓΑΠ. Δύσκολο πράγμα τελικά η μονοσταυρία!

*Από την ίδια περιοχή έμαθα ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα του Σπύρου Τσιλιγγίρη.

*Η εντολή που έχει δώσει ο Ανδρουλάκης, είναι «καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και κυρίως «καμία συζήτηση με τον Σπίρτζη». Την εντολή του «μικρού» την έχουν σπάσει ο Κ. Ασκούνης στην Καλλιθέα και ο Δ. Ταλιούρας στην Πετρούπολη και τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Ο Στέφανος Τζουμάκας, μετά από πιέσεις του Αλέξη του Προέδρου βρέθηκε στον Νότιο Τομέα, καθώς Δυτικά δύσκολα σπάει το γκέτο που έχει δημιουργηθεί. Από την άλλη πλευρά, Νότια δύσκολα σπάει τις συμμαχίες των νυν και των ερχόμενων, όπως και το δίκτυο που λειτουργεί στους 16 Δήμους, οπότε ο Τζουμάκας κάνει παιχνίδι μόνος του εκτός των γραμμών (όχι του τραμ) του ΣΥΡΙΖΑ.

*Όταν μιλάς διαρκώς ακατάπαυστα σχετικά με την σιωπή του άλλου, τι θα λες τώρα καθώς αποφάσισε να σιωπήσει πολιτικά; Σε σένα απευθύνομαι Ευάγγελε!