Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.8 C
Athens

Απορρίφθηκε αγωγή της Ρένας Δούρου κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιώς της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου

Share

Η ενάγουσα τέως περιφερειάρχης καλείται να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της τέως αντιπεριφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας βουλευτή του ίδιου κόμματος Ρένας Δούρου να ποινικοποιήσει την άσκηση πολιτικής κριτικής εκ μέρους του Βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του τελευταίου.

Όπως τονίζεται, με την απόφαση 3404/2022 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σε πρώτο βαθμό την εις βάρος του αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, καταδικάζοντας την ενάγουσα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα ύψους 2.600 ευρώ.

Να τονιστεί πως η κα. Δούρου στην αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα κριτική του γαλάζιου βουλευτή περί καθυστερήσεων στην κατασκευή του Κέντρου Υγείας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και στο ότι δεν επισκεπτόταν συχνά ως περιφερειάρχης τη Β’ Πειραιά, όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «αντί να τοποθετηθεί πολιτικά, επέλεξε το δρόμο της οξύτητας και της στροφής προς τα ένδικα μέσα. Όπως τονίζει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η κριτική μου προφανώς δεν αποτελεί ούτε εξύβριση ούτε απλή ή συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο ισχυρισμοί εντάσσονται στις υποκειμενικές εκτιμήσεις μου. Επίσης γίνεται σαφές από το δικαστήριο πως μιλώ για πολιτική ευθύνη, έχοντας προσωπικά την ιδιότητα του βουλευτή και του πολιτικού αντιπάλου της».

Και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ολοκληρώνει: «Για τους παραπάνω λόγους ξεκαθαρίζω ρητά και κατηγορηματικά στην κυρία Δούρου και στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα συνεχίσω να ασκώ με τον τρόπο που προσωπικά εγώ κρίνω την κριτική μου, πως οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της άποψης μου δεν θα με κάμψει και πως εξακολουθώ και βρίσκομαι απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν να λύνουν τις πολιτικές διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οι τοξικού χαρακτήρα προσανατολισμοί επίλυσης πολιτικών διαφορών δεν με αγγίζουν». Η Ρένα Δούρου σύμφωνα με πηγές άσκησε έφεση.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα