Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Απόστολος Τζιτζικώστας: Περιφερειάρχης ή Επίτροπος;

Share

Το παρασκήνιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Παίζει μπάλα μόνος του». Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε καλός γνώστης του πολιτικού σκηνικού στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία γενικότερα, την παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Χωρίς αντίπαλο είναι ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια για να αναδείξουν το πρόσωπο που θα μπορούσε να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός και αν ο κ. Τζιτζικώστας ταξιδέψει σε άλλη χώρα και δεν είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Όπως μαθαίνουμε ο κ. Τζιτζικώστας θα ήθελε να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες, όχι όμως ως ένας απλός Ευρωβουλευτής, αλλά ως Επίτροπος, κάτι το οποίο έχει θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αν ο Πρωθυπουργός συναινέσει ή όχι στο αίτημα του κ. Τζιτζικώστα δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο κ. Τζιτζικώστας, τότε θα παραλάβει τη σκυτάλη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Καράογλου.

Σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πρόσωπο, καθώς ο υποψήφιος το 2019 Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Βουλή, με αποτέλεσμα να μην ασχολείται με την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δείχνει εκ νέου ενδιαφέρον ο υποψήφιος το 2019 Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου.

 

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα