Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Με ποιους θα αναμετρηθούν και ποιες ελπίζουν.

Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έβαλε με την απόφασή του ο Πρωθυπουργός, θέτοντας επίσημα υποψήφιες την Δόμνα Μιχαηλίδου, την Μαρία Συρεγγέλα, την Σοφία Ζαχαράκη και την Σοφία Νικολάου.

Ο χρόνος ανακοίνωσης της επίσημης υποψηφιότητας των τεσσάρων γυναικών, οδήγησε άμεσα στην σκέψη «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη», παρά το ότι στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας μιλά για τις εκλογές του 2023. Η πλήρης ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας λέει:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια».

Για την ιστορία να γνωρίζεται ότι:

  • Η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α΄ Πειραιά θα βρεθεί απέναντι στον νυν υπουργό Κώστα Κατσαφάδο και τους Βουλευτές Γιάννη Μελά, Νίκο Μανωλάκο, Νόνη Δούνια και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.
  • Η Μαρία Συρεγγέλα θα αντιμετωπίσει τους νυν βουλευτές Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Λοβέρδο, καθώς και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει ανακοινωθεί και φυσικά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργ, αν είναι και πάλι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα και πάρει την έδρα του από εκεί.
  • Η Σοφία Ζαχαράκη, εκτός από τους Γεωργία Μαρτίνου, Μάκη Βορίδη, Γιώργο Βλάχο και Βασίλη Οικονόμου, που είναι σήμερα Βουλευτές της ΝΔ, θα αντιμετωπίσει και τον Στέλιο Πέτσα, παρά το ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του στην Ανατολική Αττική.
  • Η Σοφία Νικολάου θα είναι υποψήφια στην δύσκολη για την Νέα Δημοκρατία Εύβοια, μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Β. Εύβοια, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Βασίλη Κεδίκογλου τον Θανάση Ζεμπίλη και τον Σπύρο Πνευματικό.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με την κατά τόπους δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της δημοφιλίας των υποψηφίων βουλευτών, η Σοφία Ζαχαράκη και η Μαρία Συρεγγέλα θα έχουν δύσκολο δρόμο να διαβούν, ενώ σε βαθμό δυσκολίας ακολουθούν η Σοφία Νικολάου και η Δόμνα Μιχαηλίδου.