Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Άρθρο του Κ. Γκιουλέκα: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Share

Του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα*

Ερχόμαστε από μακριά. Έχουμε πολλή δουλειά. Πηγαίνουμε μακριά. Πάνω απ’όλα θέλουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο δυνατή. Μια Ελλάδα που να στέκει ψηλότερα για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Στήσαμε τα θεμέλια. Έγιναν πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Έχουμε να κάνουμε περισσότερα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι η εκκίνηση για τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που όλοι θέλουμε, την Ελλάδα της ελπίδας, της αξιοκρατίας, την Ελλάδα της Ευρώπης. Συνέπεια, αξιοσύνη, δικαιοσύνη, ευκαιρίες, ανάπτυξη. Μια ισχυρή Ελλάδα, με δυνατή άμυνα και μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική. Μια Ελλάδα που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Για όλα αυτά, όμως, χρειάζονται προτάσεις, εποικοδομητικός διάλογος και αξιοπιστία. Πολιτική χωρίς αξιοπιστία δε νοείται. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιδοθεί όλους τους τελευταίους μήνες σε έναν αγώνα, με κεντρικό στόχο να πλήξει την κυβέρνηση, με επιθέσεις λάσπης και τοξικότητας.  Την περίοδο που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα θα περίμενε κανείς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώνει προτάσεις εφικτές, διαμορφώνοντας έτσι το δικό του προεκλογικό πρόγραμμα.  Αντί για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει τις επιθέσεις και τις γενικόλογες υποσχέσεις.

Με περισσό πολιτικό θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες υποσχόμενο ότι είναι έτοιμο να κάνει τώρα ό,τι δεν έκανε την περίοδο της διακυβέρνησής του.  Μάταια προσπαθούν να πείσουν τα στελέχη του ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να μειώσει τους φόρους, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις…  Η μνήμη των Ελλήνων είναι πολύ νωπή από τα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από τα ψέματα με τα οποία υφήρπασε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.  Τότε ήλθε με τις ίδιες παροχές και υποσχέσεις και έπραξε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε.  Αντί να σκίσει τα μνημόνια έφερε το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, έκλεισε τις Τράπεζες, επέβαλε τα capital control, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, πετσόκοψε τις συντάξεις, κατήργησε το ΕΚΑΣ, έφερε την γενιά των μισθωτών των 350 ευρώ, αύξησε όλους τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.  Άραγε, γιατί θα πρέπει να πιστέψουν οι Έλληνες αυτούς που τους εξαπάτησαν;  Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει την χαμένη αξιοπιστία του αυτήν την τετραετία;  Με λάσπη στον ανεμιστήρα και με τοξικό πολιτικό λόγο δεν μπορείς να πείσεις κανέναν.  Το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποκαλύπτεις την έλλειψη επιχειρημάτων, προτάσεων και προγράμματος.

Ποια Ελλάδα θέλουμε; Αυτό είναι το ερώτημα των εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ξεκάθαρη. Ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει κι έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα έπειτα από πολύ σκληρή δουλειά, πολλές πρωτοβουλίες και πολλές προτάσεις. Δεσμεύτηκε με φειδώ για συγκεκριμένα θέματα και δεν μοίρασε υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά, όπως συνέβαινε παλαιότερα με άλλα κόμματα στην εξουσία. Ψέματα, απογοήτευση, μικροκομματικοί τακτικισμοί, βολέματα, διχαστικά διλλήματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι πρακτικές και πολιτικές καταστάσεις που αφήσαμε οριστικά πίσω μας. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεπεράσαμε μεγάλες δοκιμασίες, από το μεταναστευτικό στον Έβρο και την πανδημία, μέχρι τις απειλές στο Αιγαίο και όλα όσα έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έχουμε πολλή δουλειά μετά τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, ήδη, τις πέντε προτεραιότητες της νέας τετραετίας. Αύξηση μισθών κατά 25% στην τετραετία, αξιοπρεπής δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, στήριξη της νέας γενιάς, συνέχιση της εθνικής μας πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Χτίσαμε τις βάσεις την προηγούμενη τετραετία. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

 

*Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, υπ. Βουλευτή ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης,

Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

 

 

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα