ΑΥΓΗ: Η πίεση έφερε αποτελέσματα (;) – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου

ΑΥΓΗ: Η πίεση έφερε αποτελέσματα (;) – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου

Η πίεση συχνά φέρνει αποτελέσματα – ελπίζουμε όχι προσωρινά – και σύμφωνα με το site της Αυγής «το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτό το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας».

Είναι προφανές ότι μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ και οι αντιδράσεις στελεχών και μελών του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώθηκε, μετά από έναν μακρύ διάλογο που κράτησε πάνω από 7 ώρες.

Παρά ταύτα μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων, έμειναν πολλές σκιές πάνω στην εφημερίδα.

Το κείμενο 79 λέξεων που ανάρτησε το κομματικό site του ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με κομματικές πηγές», λέει:

«Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την «Αυγή»

Με ομοφωνία το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε να παραμείνει ανοιχτό το καθημερινό φύλλο της «Αυγής».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το “Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας”».

Οι πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, με διαφορετική πρόταση προσήλθαν οι Νίκος Φίλης – Νίκος Βούτσης, οι οποίοι πρότειναν την «επιτήρηση» της παρούσας Διοίκησης από τρία μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, καθώς δεν την επικρότησαν οίυε η ομάδα των 53+.

Για να γνωρίζετε, «η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας”», σημαίνει αξιολόγηση και απολύσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξει μεγάλη κουβέντα για τα κριτήρια των απολύσεων, ποιοι και με τι αποζημιώσεις.

Μέχρι σήμερα η ΑΥΓΗ  – ανάλογα με την ύλη που έχει – τυπώνεται από 24 έως 40 σελίδες. Από δω και πέρα όμως θα τυπώνεται από 16 έως 24 σελίδες κάτι που σημαίνει μείωση του κόστους, άρα και μείωση του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ είναι συνολικά 80 (δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι) και το τελικό νούμερο των εργαζομένων θα είναι 40, ενώ στο πρόγραμμα εθελουσίας υπέβαλαν τα χαρτιά τους 14 εργαζόμενοι.

Υ.Γ. Η παραίτηση του Άγγελου Τσέκερη έγινε αποδεκτή, με το όνομά του να βγαίνει από την ταυτότητα της εφημερίδας από την περασμένη Τρίτη, με απίθανη πλέον την επιστροφή του στη Διευθυντική θέση.