Μπαίνουμε σε φάση σκληρού ροκ

Μπαίνουμε σε φάση σκληρού ροκ

Καλή σας εβδομάδα κυρίες και κύριοι, αν και η εβδομάδα που πέρασε, μόνο κακά σημάδια αφήνει για αυτή που ξεκίνησε σήμερα. Η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, η κατάσταση στις ΜΕΘ, οι καθημερινοί θάνατοι, η εξάπλωση της Όμικρον και τα μέτρα που έρχονται, σηματοδοτούν δύσκολα Χριστούγεννα. Κοντά σε όλα αυτά είχαμε και τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα στη Βουλή να έχουν ανέβει πολύ ψηλά τα ντεσιμπέλ σε ροκ ρυθμούς. Βάζω στο στέρεο Jethro Tull και ξεκινάω.

* Στη Βουλή ο Τσίπρας πέταξε το γάντι στον Μητσοτάκη, ζητώντας του να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Αν – λέω αν – ο Μητσοτάκης σηκώσει το γάντι και προκηρύξει εκλογές, τότε τι θα κάνει ο Αλέξης;

*Μπορεί να είμαι στην κατηγορία των δύσπιστων σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, παρά ταύτα όμως οι τάσεις είναι τάσεις και οι δημοσκοπήσεις τις δείχνουν.

*Κατά τη διάρκεια των εκλογών, πάταγες στο διαδίκτυο ΚΙΝΑΛ και τσουπ, σου έβγαινε διαφήμιση του Ν. Ανδρουλάκη. Δεν λέω, καλή δουλειά είχε κάνει, αλλά πολλά τα λεφτά Νίκο!

*Η φράση «Ώρα να πηγαίνετε κ. Πρόεδρε» από το στόμα του Γιώργου Γεραπετρίτη μόλις ανέβηκε στο βήμα, πυροδότησε κύκλο έντασης και στο μπαρ διαφώνησαν μαζί του αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

*Ακούω και ξανακούω τη φράση «εκλογές από τη βάση» από ΣΥΡΙΖΑϊκά στόματα. Λέτε στο τέλος να δοκιμαστούν στις κάλπες; Η ιδέα τους έχει μπει στο μυαλό μετά το ντόρο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και τα δημοσκοπικά ευρήματα.

*Γιάννης Μπρατάκος – Γρηγόρης Δημητριάδης, είναι οι άνθρωποι που προέκριναν τον Παύλο Μαρινάκη και κέρδισε τη θέση του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

*Μου ήρθε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που λέει ότι όσοι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ψήφισαν Ανδρουλάκη!

*Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αμ δεν έχουν εφημερίδες να τους στηρίζουν, έχουν καταφέρει να τρώγονται μεταξύ τους από τη μία ο Βαξεβάνης με το Documento και από την άλλη οι συντάκτες με την Εφημερίδα των Συντακτών. Και εκεί ακόμα δύο στρατόπεδα έχουν δημιουργηθεί!

*Όταν το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, τότε το παιδί του Βουλευτή πέφτει μέσα στα ψηφοδέλτια; Ρωτήστε τον Γιάννη Τραγάκη και τον Θανάση Μπούρα και θα σας απαντήσουν σχετικά με τους γιούς τους!

*Τον αντιπολιτευτικό παλμό προσπαθεί να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην Κυβέρνηση. Ο πρώην σύντροφός του Αλέξης Τσίπρας, τον άκουσε κατά τι και ζήτησε εκλογές!

*Διαχρονικό πρόσωπο στο μπαρ της Βουλής είναι η κα Ρούλα, η οποία μου είπε για τις ημέρες πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. «Πολύ υποτονικό το κλίμα, με τους Βουλευτές να έρχονται μόνο για την ομιλία τους. Τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες ημέρες, το μπαρ έκανε ταμείο 1.000 ευρώ και σήμερα έχει πέσει στα 200».

*Τις πτήσεις από Αθήνα προς Βρυξέλλες και από Βρυξέλλες προς Αθήνα παρακολουθούν νυν και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές και Βουλευτές. Η Μαρία Σπυράκη κοιτά τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη μεριά, όπου θέλει να είναι υποψήφια, ενώ Σοφία Ζαχαράκη και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σκέφτονται το ενδεχόμενο να κλείσουν εισιτήριο για το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

*«Περάστε κόσμε» είναι η μία φράση, «μπάτε σκύλοι αλέστε» είναι η δεύτερη φράση που χρησιμοποιούν οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι τους, για την προσπάθεια που καταβάλουν Παππάς, Σπίρτζης και σία για να ελέγξουν το Συνέδριο!

* Αν καταλαβαίνω καλά – λέμε αν – στα κανάλια έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του κόσμου για τα μέτρα που θα (ξανα)έρθουν ενόψει της Όμικρον. Το κακό όμως είναι ότι το κάνουν πολύ άγαρμπα και στέλνουν κόσμο στις πλατείες. Λίγη προσοχή, κακό δεν κάνει.