Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Μπέρδεμα στο Βόρειο Αιγαίο

Share

Ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό παιχνίδι έχει ξεκινήσει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταμάτη Μαλέλη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο Σταμάτης Μαλέλης εγκατέλειψε τη θέση του υποψήφιου Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑλ στον Πειραιά και κατευθύνθηκε προς το Β. Αιγαίο, διαδρομή την οποία γνωρίζει καθώς στις προηγούμενες Τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές είχε εξαγγείλει και πάλι την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχη, αλλά τελικά κατέληξε στον Πειραιά.

Στις σελίδες του politicalbank περίπου πριν από 2 μήνες σας είχαμε αποκαλύψει την υποψηφιότητα του κ. Μαλέλη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι το πλέον πιθανό είναι να έχει τη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οι συζητήσεις του δημοσιογράφου με την Κουμουνδούρου είναι σε προχωρημένο στάδιο, η στήριξη όμως του Στ. Μαλέλη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν είναι δεδομένη, καθώς ο Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος το Μάιο του 2019 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης – Επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος, σήμερα δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση την υποψηφιότητάς του εκ νέου. Άλλωστε η ηλικία του (41 ετών) και το ποσοστό που αποκόμισε στις προηγούμενες εκλογές (16%), του επιτρέπουν να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σταμάτης Μαλέλης έθεσε τους βασικούς του στόχους, οι οποίοι είναι:

«Η εκπόνηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου.

Η πραγματική διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η κινητοποίηση, χωρίς αποκλεισμούς, όλων των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών μας.

Η βιώσιμη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και επικίνδυνες κορώνες.

Η εκπόνηση επικοινωνιακού σχεδίου για την ανάδειξη του Βορείου Αιγαίου ως προορισμού για τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού των νησιών μας».

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα