Χαμογελάνε στο ΚΙΝΑΛ με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Χαμογελάνε στο ΚΙΝΑΛ με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ομάδες στο εσωτερικό του κόμματος να κονταροχτυπιούνται για το αν θα γίνει, πότε θα γίνει και με ποιον τρόπο θα γίνει.

Όλοι λένε δημόσια ότι θέλουν το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, η πανδημία όμως δίνει περιθώρια αναβολής, βάζει φρένο στην παρουσία των συνέδρων και έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για διαδυκτιακό ή υβριδικό συνέδριο.

Οι Προεδρικοί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θέλουν να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με κάθε τρόπο, ενώ οι της ΟΜΠΡΕΛΑΣ προσπαθούν να το φρενάρουν και γενικότερα την εικόνα που υπάρχει στην Κουμουνδούρου την αποδίδει η λέξη «μπάχαλο».

Χαρούμενοι από το προσυνεδριακό αλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ – εκτός από την Κυβέρνηση – είναι στη Χαριλάου Τρικούπη, αισθανόμενοι ότι η εσωτερική φαγωμάρα του ΣΥΡΙΖΑ, βοηθά το Κίνημα Αλλαγής και φυσικά θα προσπαθήσουν να φέρουν στην επικαιρότητα τον τρόπο επιλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ, παρά τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά που είχε, δεν φοβήθηκε να προχωρήσει σε κάλπες ανά την Ελλάδα για την ανάδειξη Προέδρου, κάτι το οποίο αποφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να ελέγχει τις διαδικασίες, αλλά και τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, κυρίως σε επίπεδο ανθρωπογεωγραφίας, εσωκομματικών συσχετισμών και προσωπικών βλέψεων.

Τελικά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η συζήτηση γύρω από αυτό, μπορεί να είναι ένα καλό δημοσκοπικό – και όχι μόνο – δωράκι προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.