Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Χάσμα συνεννόησης στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη

Share

Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ με την δύσκολη υπόθεση του μέχρι προχθές Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, καθώς υπάρχει κακοφωνία και χάσμα στη συνεννόηση, με το καθένα να λέει τα δικά του σχετικά με τον χρόνο που έγινε η καταγγελία από την «παθούσα» και τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Ενώ στις Βρυξέλλες και στην Κουμουνδούρου λένε ότι δεν το ήξεραν και ξαφνιάστηκαν, εκ των έσω δέχθηκαν διάψευση και συγκεκριμένα από τον Στ. Κούλογλου, ο οποίος με ένα σμπάρο σημάδεψε δύο τρυγόνια. Τον Γεωργούλη και τον – καλό του φίλο – Παπαδημούλη.

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Στη συνέχεια πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, ότι ο Α. Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε σε συνέντευξή του «Μόλις χθες (προχθές) ενημερώθηκα για το θέμα του Αλέξη Γεωργούλη, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του», συμπληρώνοντας πως πριν από ένα με δύο χρόνια υπήρξε κάτι αόριστο, ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Γεωργούλη ενημέρωση και εκείνος διέψευσε, ενώ σημείωσε πως η αρχική καταγγελία ήταν ανώνυμη.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το τότε, αλλά πρόβλημα έχουν και με το τώρα, καθώς οι συνήγοροι του κ. Γεωργούλη έγραψαν σε ανακοίνωσή τους ότι «Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας».

Δείτε όμως τι είπε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου σε τηλεοπτική της παρουσία. «Χθες (προχθές) μάθαμε ότι βαρύνεται με μία καταγγελία και αμέσως μετά, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Και συνέχισε: «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Τις φήμες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στην Ευρωομάδα, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να το ψάξουν. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, και έκανε λόγο για συκοφαντικές φήμες που κυκλοφορούν στο αέρα, προσβλητικές φήμες. Μάλιστα, αισθάνθηκε προσβεβλημμένος από τον τρόπο που το ψάξαμε…».

Τέλος ο ευρωβουλευτής  – αλλά και δημοσιογράφος – Γιώργος Κύρτσος με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη τόνισε σε συνέντευξή του ότι η γυναίκα που έχει κάνει την καταγγελία έχει «ειδικό βάρος» στους θεσμούς, ενώ πρόσθεσε (εδώ είναι το σημαντικό), ότι μπορεί να υπάρξουν πρόσθετες καταγγελίες.

 

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα