Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Crash test δύο δημοσκοπήσεων

Share

Δύο νέες δημοσκοπήσεις είχαμε προχθές (MRB) και χθες (Opinion Poll) και τις παρουσιάζουμε παράλληλα έτσι ώστε να δούμε το εύρος που κινούνται τα κόμματα για τις Ευρωεκλογές, καθώς και το εύρος των διαφορών ανάμεσα στα κόμματα. Η σειρά κατάταξης των κομμάτων είναι η ίδια στις δύο δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη  δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ελληνική Λύση πλασάρεται στην τέταρτη θέση πάνω από το ΚΚΕ. Επίσης και στις δύο δημοσκοπήσεις η Νέα Αριστερά έχει ποσοστό πάνω από το 3%.

Με αναγωγή για τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία κινείται μεταξύ 33,9% και 36,2%, με διαφορά από 20% έως 23% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεύτερο με ποσοστό από 13,9% έως , τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 11,9% έως και ακολουθούν, Ελληνική Λύση με ποσοστό από 9,7% έως 10,2% και το ΚΚΕ με ποσοστό από 9% έως 10,1%.

MRB: Πρόθεση με αναγωγή στις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.

OPINION POLL: Εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

Στην εκτίμηση ψήφου οριακές απώλειες εμφανίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει στη δεύτερη θέση με 20 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ κέρδη εμφανίζει και το ΚΚΕ, που χάνει ωστόσο οριακά την τέταρτη θέση από την Ελληνική Λύση, που καταγράφει κέρδη 0,7% μέσα σε 10 ημέρες. Στο 3,3% καταγράφεται η Νέα Αριστερά, που δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει έδρα στην ευρωβουλή.

 

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα